|
Recept na Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí
Recept na Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g rajčat 4 lžíce olivového nebo bazalkového oleje 500 g cibule 12 sušených a v oleji naložených rajčat 1 lžíce moučkového cukru 2 lžíce krupicového cukru sůl, čerstvě mletý pepř lžíce lístečků čerstvého tymiánu nebo 2 lž. sušeného ( lze i oregáno, bazalku, provensálské.. dle chuti ) hrst para a kešu ořechů 400 g chlazeného lístkového těsta 2 lžíce parmazánových hoblinek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí
Recept na Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí: Omytá rajčata příčně rozkrojíme, máme-li větší, klidně i na tři díly. Řeznou plochou je dáme na plech s pečícím papírem, potřeme olejem, osolíme, opepříme a zasněžíme moučkovým cukrem. Pečeme v troubě cca 30 minut při 160 st. ( horkovzduch ). Mezitím, co se pečou rajčata připravíme cibuli: Do pánve dáme cca 2 lžíce oleje a na půlkolečka nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a 5 minut podusíme. Poté přidáme lžíci cukru a necháme cibuli za občasného míchání zkaramelizovat. Koláčovou formu vytřeme zbytkem oleje, posypeme lžící cukru a poklademe pečenými i sušenými rajčaty, přidáme tymián ( nebo jiné oblíbené bylinky ), nasekané ořechy a cibuli. Listové těsto rozválíme do velikosti a tvaru koláčové formy, přiklopíme na zeleninu, propícháme po celé ploše vidličkou. Vložíme do trouby a při teplotě 180 st. pečeme 20-30 min. Pak koláč překlopíme a posypeme hoblinkama parmazánu nebo sýrem Gran Moravia.
Poznámka k receptu na Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí: Zdroj: Chvilka v kuchyni, mírně upraveno. Kombinace zkaramelizované cibule, rajčat a bylinek je opravdu úžasná, přesně taková, jak deklaruje autorka p. Ivana Králová z Velešína, které tímto děkuji za skvělý recept. Nejlepší je horký, ale ani pochadnu není marný.. dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 07.04.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1000 g rajčat 4 lžíce olivového nebo bazalkového oleje 500 g cibule 12 sušených a v oleji naložených rajčat 1 lžíce moučkového cukru 2 lžíce krupicového cukru sůl, čerstvě mletý pepř lžíce lístečků čerstvého tymiánu nebo 2 lž. sušeného ( lze i oregáno, bazalku, provensálské.. dle chuti ) hrst para a kešu ořechů 400 g chlazeného lístkového těsta 2 lžíce parmazánových hoblinek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|