|
Recept na Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem
Recept na Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 250 ml černého piva, 6 lžic medu, 1/2 lžičky sody, 4 vejce, 100 g hnědého cukru, 175 ml oleje, 140 g špaldové (nebo polohrubé) mouky, 130 g hladké mouky, špetka soli, 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva, vrchovatá lžička perníkového koření, 10 g oloupaného a nastrouhaného nebo prolisovaného (dělám to lisem na česnek, vlákna zůstanou v něm a do těsta přijde jen čistá dřeň) čerstvého zázvoru. Karamelizované hrušky: 1 kg hrušek, citronová šťáva, 100 g hnědého cukru, 50 g másla, rovná lžička perníkového koření..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem
Recept na Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem: Nejdříve si připravíme hrušky: oloupané a nakrájené na plátky je pokapeme citronem, aby nezhnědly. Na pánvi rozpustíme máslo a cukr, když začne cukr pěnit, přidáme hrušky, posypeme kořením a na mírném plameni asi 10 minut dusíme. Pivo a med necháme v kastrůlku přejít varem, odstavíme a po částečném zchladnutí vmícháme sodu a necháme zcela zchladnout. Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej a pivo a vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a kořením. Malý pekáček nebo dortovou formu vyložíme papírem na pečení, na dno rozložíme hrušky (karamelizovanou šťávičku z hrušek, která krásně zhoustla, necháme na dokončení), opatrně nalijeme těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Po zchladnutí opatrně otočíme dnem vzhůru, sloupneme papír na pečení a povrch ještě pokapeme odloženým karamelem. Koláč je šťavnatý a velice chutný.
Poznámka k receptu na Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem: Inspirace: Apetit 03/2005, upraveno.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 22.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: 250 ml černého piva, 6 lžic medu, 1/2 lžičky sody, 4 vejce, 100 g hnědého cukru, 175 ml oleje, 140 g špaldové (nebo polohrubé) mouky, 130 g hladké mouky, špetka soli, 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva, vrchovatá lžička perníkového koření, 10 g oloupaného a nastrouhaného nebo prolisovaného (dělám to lisem na česnek, vlákna zůstanou v něm a do těsta přijde jen čistá dřeň) čerstvého zázvoru. Karamelizované hrušky: 1 kg hrušek, citronová šťáva, 100 g hnědého cukru, 50 g másla, rovná lžička perníkového koření.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|