|
Recept na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)
Recept na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta) je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Omáčka: 500 g zralých rajčat 80 g cibule 1 stroužek česneku 1 menší červená paprika 5 lžic olivového oleje 2 lžíce nasekané čerstvé petržele 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek ( oregáno, šalvěj, rozmarýn ) 100 ml masového vývaru 30 g slané ricoty sůl Noky: 150 g polenty 1 lžička soli 500 ml vody Bylinkové máslo: 100 g másla 1 stroužek česneku 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (petržel, oregáno, rozmarýn) Ještě: máslo na vymazání zapékací mísy 40 g parmazánu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)
Recept na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta): Omáčka: Na spodní straně rajčat si nožem uděláme kříž a ponoříme je na několik vteřin do vařící vody. Rajčata si oloupeme, rozřízneme na půl, vyřízneme stopku a vydlabeme semínka. Dužinu si nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky, papriku na kostičky. Na oleji si společně s česnekem zesklovatíme cibuli. Přidáme nasekanou petržel, bylinky, papriku a rajčata. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme provařit 20 minut na mírném ohni. Těsně před podáváním přimícháme ricotu a přisolíme, je- li to nutné. Omáčku a noky podáváme zvlášť. Noky: Polentu si připravíme podle návodu na obalu s množstvím polenty a vody uvedeným v surovinách. Uvařenou polentu vyklopíme na pečící papír, druhým přiklopíme a válečkem vyválíme na placku o tloušťce cca 1 cm. Vykrájíme placičky, které naskládáme do zapékací mísy nebo menšího pekáčku vymazané máslem. Posypeme parmazánem, polijeme bylinkovým máslem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C na funkci grill po dobu 12 minut. Bylinkové máslo: V kastrůlku si rozpustíme máslo, česnek si propasírujeme lisem na česnek a lehce orestujeme. Přidáme nasekané bylinky, promícháme a stáhneme z ohně. Máslem rovnoměrně polijeme polentu
Poznámka k receptu na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta): *Lze podávat jako samostatné jídlo, předkrm, nebo i s plátkem masa opečeného na grilu. *Tyto noky jak už název napovídá jsou typické pro Řím a okolí. *Recept je z knihy "El gran libro de la cocina italiana" od autorů "Carlo Bernasconi a Christian Teubner". *Polenta je kukuřičná mouka (krupice) http://clanky.vareni.cz/polenta-tradicni-italske-j...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 23.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Omáčka: 500 g zralých rajčat 80 g cibule 1 stroužek česneku 1 menší červená paprika 5 lžic olivového oleje 2 lžíce nasekané čerstvé petržele 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek ( oregáno, šalvěj, rozmarýn ) 100 ml masového vývaru 30 g slané ricoty sůl Noky: 150 g polenty 1 lžička soli 500 ml vody Bylinkové máslo: 100 g másla 1 stroužek česneku 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (petržel, oregáno, rozmarýn) Ještě: máslo na vymazání zapékací mísy 40 g parmazánu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (gnocchi alla romana di polenta),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|