RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka, recepty Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka, Nákyp, chudých, rytířů, , -, , lepší, žemlovka


Recept na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka

Recept na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
6 lžic másla 50 g rozinek 6 včerejších rohlíků nebo veka 6 lžic cukru 4-5 středně velkých pevných nakyslých jablek 1 chemicky neošetřený citron (obejde se i bez něj) 1/2 l mléka 3 vejce špetka soli, trochu mleté skořice balíček vanil. cukru (+2 lžíce piniových jader).

Nákyp chudých rytířů  -  lepší žemlovka
Zvětšit obrázek

Recept na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka

Recept na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka:
Troubu vyhřejeme na 200°C (později snížíme na 180°C). Vymažeme máslem velkou nákypovou formu. Opereme a osušíme rozinky. Nakrájíme na tenké plátky rohlíky, za stálého míchání rozpustíme 3 lž. másla a 2 lž. cukru. Potřeme tím plátky rohlíků a 6min. pečeme na plechu v troubě. Jablka nakrájíme na čtvrtky oloupeme a vyjmeme jádřince. Nakrájíme je na plátky. Rohlíky a jablka prokládané rozinkami navrstvíme na sebe jako střešní tašky do nákypové formy. Citron omyjeme, kůru jemně nastrouháme, metlou na sníh pořádně rozšleháme mléko s citr. kůrou, vejci,solí, vanil. cukrem a zbytkem normálního cukru. Zalijeme nákyp. formu, posypeme skořicí a rozinkami a zapékáme uprostřed trouby 40-45 minut. Pro kreativce : Potom nasypeme piniová jádra a několik hoblin másla na nákyp a zapečeme ještě 10-15min.

Poznámka k receptu na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka:
Nejlepší žemlovka, kterou jsem kdy pekla a jedla, vřele doporučuji. Fotky někdy dodám ( nebyla jsem do posud zvyklá při vaření fotit:-))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: BarborkaS. (Barborka Š.)
  • Datum vložení: 24.12.2009
  • Počet porcí: pro 4 k najezení, pro 6-8 jako moučník
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: 6 lžic másla 50 g rozinek 6 včerejších rohlíků nebo veka 6 lžic cukru 4-5 středně velkých pevných nakyslých jablek 1 chemicky neošetřený citron (obejde se i bez něj) 1/2 l mléka 3 vejce špetka soli, trochu mleté skořice balíček vanil. cukru (+2 lžíce piniových jader)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist