|
Recept na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka
Recept na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 lžic másla 50 g rozinek 6 včerejších rohlíků nebo veka 6 lžic cukru 4-5 středně velkých pevných nakyslých jablek 1 chemicky neošetřený citron (obejde se i bez něj) 1/2 l mléka 3 vejce špetka soli, trochu mleté skořice balíček vanil. cukru (+2 lžíce piniových jader).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka
Recept na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka: Troubu vyhřejeme na 200°C (později snížíme na 180°C). Vymažeme máslem velkou nákypovou formu. Opereme a osušíme rozinky. Nakrájíme na tenké plátky rohlíky, za stálého míchání rozpustíme 3 lž. másla a 2 lž. cukru. Potřeme tím plátky rohlíků a 6min. pečeme na plechu v troubě. Jablka nakrájíme na čtvrtky oloupeme a vyjmeme jádřince. Nakrájíme je na plátky. Rohlíky a jablka prokládané rozinkami navrstvíme na sebe jako střešní tašky do nákypové formy. Citron omyjeme, kůru jemně nastrouháme, metlou na sníh pořádně rozšleháme mléko s citr. kůrou, vejci,solí, vanil. cukrem a zbytkem normálního cukru. Zalijeme nákyp. formu, posypeme skořicí a rozinkami a zapékáme uprostřed trouby 40-45 minut. Pro kreativce : Potom nasypeme piniová jádra a několik hoblin másla na nákyp a zapečeme ještě 10-15min.
Poznámka k receptu na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka: Nejlepší žemlovka, kterou jsem kdy pekla a jedla, vřele doporučuji. Fotky někdy dodám ( nebyla jsem do posud zvyklá při vaření fotit:-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: BarborkaS. (Barborka Š.)
- Datum vložení: 24.12.2009
- Počet porcí: pro 4 k najezení, pro 6-8 jako moučník
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 6 lžic másla 50 g rozinek 6 včerejších rohlíků nebo veka 6 lžic cukru 4-5 středně velkých pevných nakyslých jablek 1 chemicky neošetřený citron (obejde se i bez něj) 1/2 l mléka 3 vejce špetka soli, trochu mleté skořice balíček vanil. cukru (+2 lžíce piniových jader)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|