Recept na Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer
Recept na Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Mušle: pytel slávek z Tesca zbytek bílého vína 1 bujon zeleninový s olivovým olejem pepř citronová šťáva( vymačkaná půlka citronu) krabí salát: balení krabích tyčinek 250 g kelímek řeckého jogurtu 200 g kukuřice Bonduelle Smetanový špenát: lisový špenát Bonduelle 400 g česnekové koření lžíce olivového oleje sůl, pepř 150 g kozího čerstvého sýra ze zdravé výživy + česnek na plátky a zbytek vlašských ořechů.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer
Recept na Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer: Do hrnce asi 1 L objem vlejeme půl litru vody, vhodíme bujon a přivedeme k varu. Mušle vysypeme do vroucí vody a 5 minutek vaříme, až se všechny pootevřou. Pak vlijeme bílé vínko dle chuti a vymačkáme citron, vhodíme pepř. Chvíli mícháme a pak slejeme přes sítko. Je připraveno ke konzumaci. Krabí salátek: nakrájíme všechny tyčky na větší kousky a promícháme s řeckým jogurtem a kukuřicí. Dle chuti opepříme a osolíme. Je to moc dobrá a zajímavá kombinace. Špenátek: Podusím chvíli na pánvičce na troše oliv. oleje a okořeníme. Až je špenát hustý, přidáme kozí sýr a ještě chvíli mícháme. Já pak ještě osmahla na tenké plátky česnek a vlašské ořechy (zbytek z vánoc:-) a vmíchala do listového špenátu. Vypadá to moc zajímavě a nevšedně.
Poznámka k receptu na Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer: K mušlím se výborně hodí omáčka česneková od Hellmanns. Po vyloupnutí masíčka jsme je do ní namáčeli:-) Krabí salátek: můžeme do něj přimíchat i zbytek rýže a je to moc dobré. Dávám to tak přítelovi do práce:-) A moc mu to chutná.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pro dva jedlíky akorát
- Datum vložení: 07.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Mušle: pytel slávek z Tesca zbytek bílého vína 1 bujon zeleninový s olivovým olejem pepř citronová šťáva( vymačkaná půlka citronu) krabí salát: balení krabích tyčinek 250 g kelímek řeckého jogurtu 200 g kukuřice Bonduelle Smetanový špenát: lisový špenát Bonduelle 400 g česnekové koření lžíce olivového oleje sůl, pepř 150 g kozího čerstvého sýra ze zdravé výživy + česnek na plátky a zbytek vlašských ořechů
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mušle na víně a jiné speciality alá francouzský večer
|
|