|
Recept na Mramorové maso
Recept na Mramorové maso je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Mramorové maso budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 kg vepřové kýty, 4 vejce, 4 lžíce hrubé mouky, 2 kapie nakládané v oleji, 2 kyselé okurky, 100 g tvrdého sýra, 1 dl mléka, 2 lžíce oleje, sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mramorové maso
Recept na Mramorové maso: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části). Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme. Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne. Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís - krájíme tenčí plátky. Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Poznámka k receptu na Mramorové maso: Pekla jsem včera přítelovi do práce a super Mám novou formu na biskupský chlebíček. Děkuji moc za recept, určitě budu víckrát opakovat
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mramorové maso, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 20.06.2008
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1/2 kg vepřové kýty, 4 vejce, 4 lžíce hrubé mouky, 2 kapie nakládané v oleji, 2 kyselé okurky, 100 g tvrdého sýra, 1 dl mléka, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mramorové maso,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mramorové maso - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mramorové maso
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|