|
Recept na Moravanka "z Hané"
Recept na Moravanka "z Hané" je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Moravanka "z Hané" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Použitá zelenina: Okurky – malé celé, nebo nakrájet kolečka/čtvrtky Cibulky – malé nebo cibule jakkoli rozkrájet Dále mrkev, kedluben, celer, paprika (na malé kostky), hrášek čerstvý nebo zmrazený, kukuřice – smícháme v míse Feferonka, kopr-rostlina Pozn.: uvedený rozpis zeleniny samozřejmě není podmínkou, dle přidaných komentářů k receptu doporučuji např. květák Nálev (použitý z [uri]http://www.toprecepty.cz/recept/11571-krhanicke-krupky-chlapaci/[/uri] • 1,6 l vody • 0,6 l octa • 6 dkg soli • 43 tabletek umělého sladidla • ¼ lžičky nového koření • ½ lžičky pepře • ½ lžičky koriandru • ½ lžíce tymiánu • ½ lžíce hořčičného semene • 5 hřebíčků rozlisovat • 3 bobkové listy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moravanka "z Hané"
Recept na Moravanka "z Hané": Postup: 1) Připravíme nejdříve nálev: vše smícháme a zahřejeme k bodu varu a necháme hodinu louhovat. 2) Nyní si v klidu dáme do sklenic na dno feferonku (malou kulatou maďarskou celou, nebo ½ pálivého kozího rohu – co seženete), kousek kopru, nasypeme nakrájenou směs do ½ nebo ¾ sklenice (viz foto-obsah 375ml). Dále okurky a necháme místo i na cibulky/cibuli. Zalijeme vylouhovaným přeceděným nálevem a sterilujeme 20min. při 80st.C. Vychládlé necháme uležet na tajném místě min. 14 dní.
Poznámka k receptu na Moravanka "z Hané": Nápad vyrobit si doma vlastní Moravanku vzešel z nadměrné spotřeby této pochoutky (a všeho kyselého) u mého manžela, který ji může v jakoukoli hodinu (hodně ji přidává jen tak k hlávkovému salátu). Vím, že sterilovaných okurek je zde spousta, ale třeba někomu přijde tento můj nápad vhod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moravanka "z Hané", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 19.09.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: Použitá zelenina: Okurky – malé celé, nebo nakrájet kolečka/čtvrtky Cibulky – malé nebo cibule jakkoli rozkrájet Dále mrkev, kedluben, celer, paprika (na malé kostky), hrášek čerstvý nebo zmrazený, kukuřice – smícháme v míse Feferonka, kopr-rostlina Pozn.: uvedený rozpis zeleniny samozřejmě není podmínkou, dle přidaných komentářů k receptu doporučuji např. květák Nálev (použitý z [uri]http://www.toprecepty.cz/recept/11571-krhanicke-krupky-chlapaci/[/uri] • 1,6 l vody • 0,6 l octa • 6 dkg soli • 43 tabletek umělého sladidla • ¼ lžičky nového koření • ½ lžičky pepře • ½ lžičky koriandru • ½ lžíce tymiánu • ½ lžíce hořčičného semene • 5 hřebíčků rozlisovat • 3 bobkové listy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moravanka "z hané",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moravanka "z Hané" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moravanka "z Hané"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|