RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Moravanka "z Hané"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Moravanka "z Hané", recepty Moravanka "z Hané", Moravanka, "z, Hané"


Recept na Moravanka "z Hané"

Recept na Moravanka "z Hané" je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě Moravanka "z Hané" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Použitá zelenina: Okurky – malé celé, nebo nakrájet kolečka/čtvrtky Cibulky – malé nebo cibule jakkoli rozkrájet Dále mrkev, kedluben, celer, paprika (na malé kostky), hrášek čerstvý nebo zmrazený, kukuřice – smícháme v míse Feferonka, kopr-rostlina Pozn.: uvedený rozpis zeleniny samozřejmě není podmínkou, dle přidaných komentářů k receptu doporučuji např. květák Nálev (použitý z [uri]http://www.toprecepty.cz/recept/11571-krhanicke-krupky-chlapaci/[/uri] • 1,6 l vody • 0,6 l octa • 6 dkg soli • 43 tabletek umělého sladidla • ¼ lžičky nového koření • ½ lžičky pepře • ½ lžičky koriandru • ½ lžíce tymiánu • ½ lžíce hořčičného semene • 5 hřebíčků rozlisovat • 3 bobkové listy.

Moravanka
Zvětšit obrázek

Recept na Moravanka "z Hané"

Recept na Moravanka "z Hané":
Postup: 1) Připravíme nejdříve nálev: vše smícháme a zahřejeme k bodu varu a necháme hodinu louhovat. 2) Nyní si v klidu dáme do sklenic na dno feferonku (malou kulatou maďarskou celou, nebo ½ pálivého kozího rohu – co seženete), kousek kopru, nasypeme nakrájenou směs do ½ nebo ¾ sklenice (viz foto-obsah 375ml). Dále okurky a necháme místo i na cibulky/cibuli. Zalijeme vylouhovaným přeceděným nálevem a sterilujeme 20min. při 80st.C. Vychládlé necháme uležet na tajném místě min. 14 dní.

Poznámka k receptu na Moravanka "z Hané":
Nápad vyrobit si doma vlastní Moravanku vzešel z nadměrné spotřeby této pochoutky (a všeho kyselého) u mého manžela, který ji může v jakoukoli hodinu (hodně ji přidává jen tak k hlávkovému salátu). Vím, že sterilovaných okurek je zde spousta, ale třeba někomu přijde tento můj nápad vhod.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moravanka "z Hané", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 19.09.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: Použitá zelenina: Okurky – malé celé, nebo nakrájet kolečka/čtvrtky Cibulky – malé nebo cibule jakkoli rozkrájet Dále mrkev, kedluben, celer, paprika (na malé kostky), hrášek čerstvý nebo zmrazený, kukuřice – smícháme v míse Feferonka, kopr-rostlina Pozn.: uvedený rozpis zeleniny samozřejmě není podmínkou, dle přidaných komentářů k receptu doporučuji např. květák Nálev (použitý z [uri]http://www.toprecepty.cz/recept/11571-krhanicke-krupky-chlapaci/[/uri] • 1,6 l vody • 0,6 l octa • 6 dkg soli • 43 tabletek umělého sladidla • ¼ lžičky nového koření • ½ lžičky pepře • ½ lžičky koriandru • ½ lžíce tymiánu • ½ lžíce hořčičného semene • 5 hřebíčků rozlisovat • 3 bobkové listy
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moravanka "z hané", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moravanka "z Hané" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moravanka "z Hané"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist