|
Recept na Metrové sváteční řezy
Recept na Metrové sváteční řezy je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Metrové sváteční řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpusy: 4 vejce 250 g moučkového cukru 8 lžíc teplé vody 250 g hladké mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 10 lžic rostlinného oleje 2 lžíce kakaa špetka soli Krém : 200 g másla (Hera) 80 g hladké mouky 100 g cukru vanilkový cukr hrnek mléka (dle potřeby) 1 žloutek Poleva (p.S.Zázvorkové) : 80 g ztuženého 100% tuku (Iva,Omega) 120 g moučkového cukru 3 lžičky kakaa 1 vejce dále plátky mandlí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Metrové sváteční řezy
Recept na Metrové sváteční řezy: Korpusy: žloutky a cukr ušleháme s teplou vodou. Smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Střídavě přidáváme mouku a olej. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.Polovinu těsta obarvíme kakaem. Těsto nalijeme do 2 vymazaných a vysypaných forem na srnčí hřbet. Pečeme najednou při 180 °C do růžova. Je-li upečeno poznáme, když zapíchneme špejli, ta musí zůstat čistá (nelepit). Vyklopíme, necháme vychladnout . Krém: 50 g másla rozpustíme, přidáme mouku, vanilkový cukr a moučkový cukr. Rozmícháme, zalijeme mlékem (cca hrnek) dle potřeby a uvaříme hladkou kaši. Necháme vychladnout. Do našlehaného másla a žloutku vešleháme ještě mírně vlahou kaši. Našleháme do hladkého, nadýchaného krému.Vychladíme. Vychlazené korpusy nakrájíme na 1 cm plátky(jako na chlebíčky). Slepujeme k sobě krémem střídavě světlé a tmavé plátky (vznikne dlouhý had). Ten pomažeme zbytkem krému. Dáme vychladit. Poleva: tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao. Mícháme do hladka. Do šlehače dáme vejce a přidáme horkou směs a rozšleháme.Vznikne hustá poleva. Polejime polevou roládu (je hustší)je třeba pracovat rychle.Posypeme plátky mandlí. Necháme na chladném místě 1 den odležet. Krájíme šikmo (přes roh).
Poznámka k receptu na Metrové sváteční řezy: Dělám místo jedné dlouhé metrovky dvě malé.Na fotce je jen jedna z nich. Recept je můj vlastní a je přizpůsoben tomu co nám chutná-vláčný korpus,měkká poleva a krém co máme rádi.Je to náš oblíbený moučník,sice trochu pracnější,ale krom průběžného chlazení ,je to celkem rychlé.Dobrou chuť!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Metrové sváteční řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Pajaska
- Datum vložení: 26.01.2011
- Počet porcí: 10 a víc
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Korpusy: 4 vejce 250 g moučkového cukru 8 lžíc teplé vody 250 g hladké mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 10 lžic rostlinného oleje 2 lžíce kakaa špetka soli Krém : 200 g másla (Hera) 80 g hladké mouky 100 g cukru vanilkový cukr hrnek mléka (dle potřeby) 1 žloutek Poleva (p.S.Zázvorkové) : 80 g ztuženého 100% tuku (Iva,Omega) 120 g moučkového cukru 3 lžičky kakaa 1 vejce dále plátky mandlí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na metrové sváteční řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Metrové sváteční řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Metrové sváteční řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|