|
Recept na Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou
Recept na Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 kuřecích stehýnek / spodní stehna / 100 ml olivového oleje mletá skořice 3 PL medu 1 sáček sušených švestek 140 g anglické slaniny 1 PL drcených mandliček sůl, čerstvý mletý pepř + vývar.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou
Recept na Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou: Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, posypeme solí, čerstvě mletým pepřem, skořicí, pokapeme olivovým olejem a necháme 2 hodiny v chladu. Takto naložená stehýnka vložíme do pekáčku, podlijeme kuřecím vývarem nebo vodou do výše cca 2 cm a pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů. V polovině pečení přidáme med, který rozmícháme ve šťávě, která se nám zatím při pečení vytvořila v pekáčku okolo stehýnek. Maso občas podléváme, aby nám pak vznikla pěkná křupavá kůrčička. Když stehýnka začínají hezky zlátnout, přidáme omyté sušené švestky, lžíci drcených mandlí, na kostičky pokrájenou slaninu a ještě krátce dopečeme. Stehýnka podáváme se šťouchaným bramborem, s restovanou mladou cibulkou a slaninkou. Zdroj : časopis Marianne
Poznámka k receptu na Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou: Zadávala jsem si do vyhledávače několikrát, ale nikdy mi to nevyjelo, tak jsem recept přidala, ale může se klidně vymáznout. Pekla jsem stehýnka vcelku, tak snad je to trochu jiné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 03.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 10 kuřecích stehýnek / spodní stehna / 100 ml olivového oleje mletá skořice 3 PL medu 1 sáček sušených švestek 140 g anglické slaniny 1 PL drcených mandliček sůl, čerstvý mletý pepř + vývar
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|