|
Recept na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce
Recept na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
670 g býčích žláz/3 ks 100 g zauzené slaniny/špeku pokrájené na širší nudličky 100 g gazdovské slaniny pokrájené na širší nudličky 2 velké cibule nadrobno 250 g 30% sladké smetany/1 celá krabička trvanlivé smetany 150 ml vývaru/postačí z kostky zeleninového,nebo slepičího bujónu sůl,pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce
Recept na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce: Žlázy opláchneme, osušíme a z každého kusu si ukrojíme 4 plátky do tvaru motýlka tak, že vždy zakrojíme cca 1cm široký plátek, nedořízneme až do konce a další stejně široký plátek ukončíme řezem viz obrázek v postupu. Takto připravené medailonky na stranách nařízneme, abychom zabránili pokroucení při restování. Na rozpálené velké pánvi si dáme dozlatova osmažit všechnu slaninu. Část puštěného tuku slijeme do kastrolu a na zbytku i se slaninou prudce orestujeme medailonky. Po chvíli, kdy maso pustí větší množství tekutiny, dáme pánev na největší hořák na plný výkon a necháme tekutinu za občasného promíchání vydusit. Mezitím si v kastrolu rozpálíme slitý tuk ze slaniny a nakrájené cibule osmahneme do světle žluté barvy. Do osmažené cibule vlijeme obsah z pánve, přidáme smetanu a vývar, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme 15minut. Poté dírkovaným podběrákem vybereme medailonky na talíř a ponorným mixérem omáčku trochu rozmělníme. Pokud se nám omáčka bude zdát příliš hustá, můžeme naředit převařenou vodou. Medailonky vožíme do omáčky, dle potřeby dochutíme solí a pepřem a necháme prohřát. Jako příloha se hodí špecle, bramborové noky, nebo těstoviny.
Poznámka k receptu na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce: Ráda vymýšlím recepty z býčích žláz,které jsou u nás velice oblíbené:-)Tato verze se také povedla,my jsme si opět pochutnali a o receptík se jdu s příznivci tohoto druhu masa podělit. Já jsem na přílohu dělala z těstíčka na noky do polévky takové jako"špecle"/1 hrnek=200ml/ 2hrnky polohrubé mouky,1/4 sáčku prášku do pečiva,3/4 hrnku mléka,2 polévkové lžíce rozpuštěného másla,1 celé vejce a špetka soli.Do polévky dělávám bez prášku do pečiva. Chutné špecle má také Drobekhttp://www.toprecepty.cz/recept/4231-specle-noky-s...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 22.11.2012
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 670 g býčích žláz/3 ks 100 g zauzené slaniny/špeku pokrájené na širší nudličky 100 g gazdovské slaniny pokrájené na širší nudličky 2 velké cibule nadrobno 250 g 30% sladké smetany/1 celá krabička trvanlivé smetany 150 ml vývaru/postačí z kostky zeleninového,nebo slepičího bujónu sůl,pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|