RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce, recepty Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce, Medailonky"kulikuli"ve, slaninovo-cibulové, omáčce


Recept na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce

Recept na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
670 g býčích žláz/3 ks 100 g zauzené slaniny/špeku pokrájené na širší nudličky 100 g gazdovské slaniny pokrájené na širší nudličky 2 velké cibule nadrobno 250 g 30% sladké smetany/1 celá krabička trvanlivé smetany 150 ml vývaru/postačí z kostky zeleninového,nebo slepičího bujónu sůl,pepř.

Medailonky
Zvětšit obrázek

Recept na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce

Recept na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce:
Žlázy opláchneme, osušíme a z každého kusu si ukrojíme 4 plátky do tvaru motýlka tak, že vždy zakrojíme cca 1cm široký plátek, nedořízneme až do konce a další stejně široký plátek ukončíme řezem viz obrázek v postupu. Takto připravené medailonky na stranách nařízneme, abychom zabránili pokroucení při restování. Na rozpálené velké pánvi si dáme dozlatova osmažit všechnu slaninu. Část puštěného tuku slijeme do kastrolu a na zbytku i se slaninou prudce orestujeme medailonky. Po chvíli, kdy maso pustí větší množství tekutiny, dáme pánev na největší hořák na plný výkon a necháme tekutinu za občasného promíchání vydusit. Mezitím si v kastrolu rozpálíme slitý tuk ze slaniny a nakrájené cibule osmahneme do světle žluté barvy. Do osmažené cibule vlijeme obsah z pánve, přidáme smetanu a vývar, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme 15minut. Poté dírkovaným podběrákem vybereme medailonky na talíř a ponorným mixérem omáčku trochu rozmělníme. Pokud se nám omáčka bude zdát příliš hustá, můžeme naředit převařenou vodou. Medailonky vožíme do omáčky, dle potřeby dochutíme solí a pepřem a necháme prohřát. Jako příloha se hodí špecle, bramborové noky, nebo těstoviny.

Poznámka k receptu na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce:
Ráda vymýšlím recepty z býčích žláz,které jsou u nás velice oblíbené:-)Tato verze se také povedla,my jsme si opět pochutnali a o receptík se jdu s příznivci tohoto druhu masa podělit. Já jsem na přílohu dělala z těstíčka na noky do polévky takové jako"špecle"/1 hrnek=200ml/ 2hrnky polohrubé mouky,1/4 sáčku prášku do pečiva,3/4 hrnku mléka,2 polévkové lžíce rozpuštěného másla,1 celé vejce a špetka soli.Do polévky dělávám bez prášku do pečiva. Chutné špecle má také Drobekhttp://www.toprecepty.cz/recept/4231-specle-noky-s...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 22.11.2012
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 670 g býčích žláz/3 ks 100 g zauzené slaniny/špeku pokrájené na širší nudličky 100 g gazdovské slaniny pokrájené na širší nudličky 2 velké cibule nadrobno 250 g 30% sladké smetany/1 celá krabička trvanlivé smetany 150 ml vývaru/postačí z kostky zeleninového,nebo slepičího bujónu sůl,pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medailonky"kulikuli"ve slaninovo-cibulové omáčce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist