|
Recept na Matar Kachori
Recept na Matar Kachori je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Matar Kachori budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 1 hrnek hladké mouky, 1 lžíce oleje, 1/4 hrnku teplé vody, 1/4 lžička prášku do pečiva, 1/4 lžička soli Náplň: 1 hrnek mraženého hrášku, 1 lžíce cizrnové mouky, 1 lžička čerstvého zázvoru, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky mletého fenyklu, 1/2 lžičky chaat nebo garam masala, 1/2 lžičky mangového prášku (amchur powder), 1/4 lžičky chilli, 1/4 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky kmínu, 2 lžičky oleje, sůl Ostatní: olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Matar Kachori
Recept na Matar Kachori: Nejprve připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva a solí. Promícháme, přilijeme olej a po částech přiléváme vodu, dokud nemáme pevné nelepivé těsto. To zabalíme do utěrky nebo dáme do igelitového pytlíku a necháme 40 minut odležet. V malé misce smícháme chilli, koriandr, kurkumu, garam masalu, mletý fenykl a mangový prášek (amchur). Mražený hrášek zalijeme vroucí vodou, slijeme a na hrubo rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme kmín a po chvíli jemně strouhaný zázvor.Přisypeme hrášek, promícháme a zasypeme zbytkem koření.Promícháme a přisypeme cizrnovou mouku.Po chvíli by cizrnová mouka měla vsáknout všechnu tekutina a směs bude suchá. Těsto rozdělíme na 6 dílů a z každé výválíme kuličku. Pracovní plochu jemně posypeme moukou a každou připravenou kuličku rozválíme na placku. Na každou placku dáme zhruba 1 lžíci hráškové směsi a kraje pevně spojíme a vytvoříme malou placku. Tu opatrně rozválíme na placku. Takto připravené placky smažíme ve velké vrstvě oleje dozlatova. Podávala jsem s rajčatovým čatní a veganskou majonézou smíchanou s utřeným česnekem.
Poznámka k receptu na Matar Kachori: Recept i s fotopostupem www.lucasinka.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Matar Kachori, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 05.01.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Těsto: 1 hrnek hladké mouky, 1 lžíce oleje, 1/4 hrnku teplé vody, 1/4 lžička prášku do pečiva, 1/4 lžička soli Náplň: 1 hrnek mraženého hrášku, 1 lžíce cizrnové mouky, 1 lžička čerstvého zázvoru, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky mletého fenyklu, 1/2 lžičky chaat nebo garam masala, 1/2 lžičky mangového prášku (amchur powder), 1/4 lžičky chilli, 1/4 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky kmínu, 2 lžičky oleje, sůl Ostatní: olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na matar kachori,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Matar Kachori - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Matar Kachori
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|