|
Recept na Masovo-zeleninové"šišečky"v anglickém kabátku
Recept na Masovo-zeleninové"šišečky"v anglickém kabátku je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Masovo-zeleninové"šišečky"v anglickém kabátku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g mletého masa mix 11 plátků z vyšší anglické slaniny 1,5dl hrnek nastrouhaného loveckého salámu 1,5dl hrnek oloupané nastrouhané cukety 1 větší mrkev 2 větší cibule 3 větší stroužky česneku 1 vejce 2 PL solamylu 3 PL strouhanky 1 větší rajče 3/4 kostky zeleninového bujonu 1 dl vody sůl,mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Masovo-zeleninové"šišečky"v anglickém kabátku
Recept na Masovo-zeleninové"šišečky"v anglickém kabátku: 1 cibuli si nakrájíme nahrubo a odložíme bokem. 2 cibuli si nakrájíme nadrobno,očistěnou mrkev nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, očistěnou, dužiny a jader zbavenou cuketu si také na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme a lovecký salám zbavený slupky si nastrouháme nahrubo. Do velké mísy dáme maso mix, přidáme všechny nastrouhané suroviny,najemno nakrájenou cibuli,prolisovaný česnek,vejce a vše promícháme. Dále přisypeme solamyl, strouhanku, sůl, pepř, znova důkladně promícháme a necháme 10minut odpočinout. Mezitím si zapneme na rozehřátí troubu, rajče nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme, sloupneme a nakrájíme na drobnější kostičky. V 1dl vody si rozvaříme 3/4kostky zeleninového bujonu. Do zapékací mísy nasypeme předem přichystanou nahrubo nakrájenou cibuli a jdeme balit odpočaté maso. Odpočatou masovou směs ještě jednou důkladně promícháme, z hmoty utvoříme 10-11ks"šišek" a každou zabalíme do 1plátku anglické slaniny. Zabalené šišky rovnoměrně vedle sebe poskládáme do zapékací mísy, přikryjeme alobalem a dáme do trouby na nejvyšší výkon na 10minut péct. Poté z trouby vytáhneme, posypeme nakrájeným rajčetem, podlijeme předem připraveným deckovým zeleninovým vývarem, znovu zakryjeme alobalem a pečeme dalších 10minut stále na nejvyšší výkon trouby.Po 10minutách alobal odstraníme, 5minut odkryté dopečeme a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu zvolila šťouchané brambory s libečkem a máslem, přelité vypečenou šťávou.
Poznámka k receptu na Masovo-zeleninové"šišečky"v anglickém kabátku: Chtěla jsem něco udělat z mletého masa, ale nevěděla jsem,co.Při pohledu do ledničky na"zbytky"potravin rázu-pro dva málo, pro jednoho moc mě napadla tahle verze jídla a v závěru jsme byli mile překvapeni velice dobrou chutí šťavnatého pokrmu:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masovo-zeleninové"šišečky"v anglickém kabátku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 12.10.2011
- Počet porcí: 3-4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500g mletého masa mix 11 plátků z vyšší anglické slaniny 1,5dl hrnek nastrouhaného loveckého salámu 1,5dl hrnek oloupané nastrouhané cukety 1 větší mrkev 2 větší cibule 3 větší stroužky česneku 1 vejce 2 PL solamylu 3 PL strouhanky 1 větší rajče 3/4 kostky zeleninového bujonu 1 dl vody sůl,mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masovo-zeleninové"šišečky"v anglickém kabátku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masovo-zeleninové"šišečky"v anglickém kabátku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masovo-zeleninové"šišečky"v anglickém kabátku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|