RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Masovo-bylinkové kuličky v zeleninové omáčce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Masovo-bylinkové kuličky v zeleninové omáčce, recepty Masovo-bylinkové kuličky v zeleninové omáčce, Masovo-bylinkové, kuličky, zeleninové, omáčce


Recept na Masovo-bylinkové kuličky v zeleninové omáčce

Recept na Masovo-bylinkové kuličky v zeleninové omáčce je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Masovo-bylinkové kuličky v zeleninové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kuličky: 500 g mletého masa mix 1 malá cibule nakrájená najemno 3 stroužky česneku - prolisovat cca 2 lžičky soli trochu pepře dle chuti 1 lžička bazalky (sušené) 1 lžička oregana (sešený) 1 lžička majoránky (sušená) 1 lžička provensálského koření (sušené) 1 lžička mleté sladké papriky 1 lžička drceného kmínu 1 vejce 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce nakrájené petrželky strouhanka dle potřeby 1/2 rohlíku namočeného do mléka Omáčka: 2 kápie (červené papriky - velké) 3 bílé papriky 4 rajčata 2 stroužky česneku cibule sůl, pepř dle chuti 1 lžička drceného kmínu 1-2 lžíce kečupu 1 kostka hovězího bujonu 1 kostka zeleninového bujonu 1 plechovka sterilované kukuřice hladká mouka a voda na zahuštění.

Masovo-bylinkové kuličky v zeleninové omáčce
Zvětšit obrázek

Recept na Masovo-bylinkové kuličky v zeleninové omáčce

Recept na Masovo-bylinkové kuličky v zeleninové omáčce:
Kuličky: Mleté máso dáme do mísy a přidáme ostatní suroviny. Strouhanku přidáváme do té doby, než se dá z hmoty tvarovat tak, že maso drží pohromadě, nerozpadá se. Ze směsi vytvoříme malé kuličky (asi o velikosti pinpongového míčku) - záleží na každém. Každou kuličku lehce obalíme ve strouhance. Kuličky dáme na chvíli odležet do chladna. Poté je smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji pozvolna dozlatova. Omáčka: Rajčata spaříme v horké vodě - poté přendáme na chvíli do studené a přiklopíme - poté je oloupeme. Papriky omyjeme, nakrájíme na proužky, oloupaná rajčata též nakrájíme na malé kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriky a přilijeme trochu vody, okořeníme(sůl, pepř, kmín) - necháme chvíli povařit - cca 5 minut. Poté přidáme rajčata, bujony. Ke konci, když jsou papriky již měkké přidáme kukuřici a prolisovaný česnek. Opět necháme provařit, poté přidáme kečup a důkladně ho rozmícháme. Na závěr omáčku dle potřeby zahustíme. Kuličky podáváme přelité zeleninovou omáčkou, nejlépe se hodí rýže.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masovo-bylinkové kuličky v zeleninové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Montanka
  • Datum vložení: 29.05.2012
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: Kuličky: 500 g mletého masa mix 1 malá cibule nakrájená najemno 3 stroužky česneku - prolisovat cca 2 lžičky soli trochu pepře dle chuti 1 lžička bazalky (sušené) 1 lžička oregana (sešený) 1 lžička majoránky (sušená) 1 lžička provensálského koření (sušené) 1 lžička mleté sladké papriky 1 lžička drceného kmínu 1 vejce 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce nakrájené petrželky strouhanka dle potřeby 1/2 rohlíku namočeného do mléka Omáčka: 2 kápie (červené papriky - velké) 3 bílé papriky 4 rajčata 2 stroužky česneku cibule sůl, pepř dle chuti 1 lžička drceného kmínu 1-2 lžíce kečupu 1 kostka hovězího bujonu 1 kostka zeleninového bujonu 1 plechovka sterilované kukuřice hladká mouka a voda na zahuštění
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masovo-bylinkové kuličky v zeleninové omáčce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masovo-bylinkové kuličky v zeleninové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masovo-bylinkové kuličky v zeleninové omáčce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist