|
Recept na Marmeláda/chutney ze zelených rajčat
Recept na Marmeláda/chutney ze zelených rajčat je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Marmeláda/chutney ze zelených rajčat budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 hrnky zelených rajčat nakrájených na cca 3x3 cm 2 lžíce soli 1 citron 1 lžička citronové kůry 2 hrnky třtinového cukru nebo 1,5 hrnku bílého 1 lžička skořice, muškátového oříšku, zázvoru 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku asi 4 lžíce balzamikového octa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marmeláda/chutney ze zelených rajčat
Recept na Marmeláda/chutney ze zelených rajčat: Rajčata se solí řádně promícháme a uložíme na noc do lednice. po 12 - 15 hodinách propláchneme pod tekoucí vodou a rozložíme na čistou utěrku, kterou je usušíme. Do hnce se silnějším dnem vložíme rajčata a tenké plátky oloupaného citronu, cukr a koření. Na mírném plameni za občasného míchání necháme bublat cca 40 minut. Několik kousků dáme stranou a pokrájíme nahrubo, zbytek ponorným mixérem rozmixujeme na kaši. Poté dáme zpátky na plotnu, přidáme kousky rajčat a balzamikový ocet podle chuti. Vaříme zhruba 25 minut. Poté lijeme do dobře vymytých a suchých skleniček, otočíme vzhůru dnem a po vychladnutí skladujeme v temnu.
Poznámka k receptu na Marmeláda/chutney ze zelených rajčat: Marmeládá nebo spíše chutney se skvěle hodí ke grilovaným masům a sýrům. Výborně chutná s kozím sýrem nebo se sýry s bílou plísní na povrchu. Má pikantní, zvláštní kyselo-sladko-slanou chuť. P.S. Zelená rajčata v tomto zpracování nejsou jedovatá, nebojte se. Inspirace vychází z knihy Kuchařka Nero Wolfa, autor Rex Stout.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marmeláda/chutney ze zelených rajčat, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72
- Datum vložení: 05.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 3 hrnky zelených rajčat nakrájených na cca 3x3 cm 2 lžíce soli 1 citron 1 lžička citronové kůry 2 hrnky třtinového cukru nebo 1,5 hrnku bílého 1 lžička skořice, muškátového oříšku, zázvoru 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku asi 4 lžíce balzamikového octa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marmeláda/chutney ze zelených rajčat,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marmeláda/chutney ze zelených rajčat - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marmeláda/chutney ze zelených rajčat
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|