Recept na Marinovaný vepřový bok
Recept na Marinovaný vepřový bok je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Marinovaný vepřový bok budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 plátků z vykostěného libovějšího boku sůl marináda: 100 ml sherry 3 lžíce třitového cukru 3 stroužky česneku 2 cm čerstvého zázvoru 4 lžíce rajského protlaku 80 ml sójové omáčky 1 lžíce dijonské hořčice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marinovaný vepřový bok
Recept na Marinovaný vepřový bok: Cukr a sherry nalijeme do kastrůlku a zahříváme, až se cukr rozpustí. Přidáme prolisovaný česnek a zázvor a vaříme 10 minut. Poté přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a hořčici, prošleháme a při promíchávání vaříme ještě 5 minut. Marinádu necháme vychladnout a naložíme do ní osolené plátky bůčku. Necháme marinovat 2 hodiny či přes noc. troubu předehřejeme na 200°C a vložíme pekáček s masem a marinádou. Zapečeme asi 10 minut, podlijeme trochou horké vody, snížíme na 180°C a pečeme asi hodinu. Podáváme s pečivem.
Poznámka k receptu na Marinovaný vepřový bok: Podle časopisu Albert, mírně upraveno.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marinovaný vepřový bok, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 20.12.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 8 plátků z vykostěného libovějšího boku sůl marináda: 100 ml sherry 3 lžíce třitového cukru 3 stroužky česneku 2 cm čerstvého zázvoru 4 lžíce rajského protlaku 80 ml sójové omáčky 1 lžíce dijonské hořčice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marinovaný vepřový bok,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marinovaný vepřový bok - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marinovaný vepřový bok
|
|