|
Recept na Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru
Recept na Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 porcí lososa Na marinádu : 2 PL olivového oleje 2 PL hořčice 2 PL medu 1 PL sojové omáčky chilli, sůl, bazalkové pesto + bylinky šťává ze dvou citronů Na pikantní studenou omáčku : 4 cm čerstvého zázvoru 1 zakysaná smetana /nebo malá majolka/ mletý pepř 1 lžička pikantní dijonské hořčice šťáva z citrónu 1 lžička kečupu + dle počtu osob pak se pečou brambory /pečou se syrové na čvtrtky s bylinkami v troubě + 6 kousků bílého chřestu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru
Recept na Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru: Lososa očistíme, stáhneme z kůže, prokapeme citronovou štávou tak, abychom se zbavili nepříjemné rybiny a naložíme do marinády z uvedených surovin -(olej, med, hořčice, soj. omáčka, chilli, pepř, sůl, pesto z bylinek) a dáme nejlépe přes noc do lednice. Druhý den si lososa dáme na gril, necháme ale rybu nejdříve zatáhnout, aby neunikala šťáva. A až pak ji potíráme marinádou a obracíme, ale nepícháme do ní, aby nebylo rybí maso vysušené. Na konec můžeme posypat rybí maso mandlemi. Ryba je hotová asi za 25 minut. Pak lososa přendáme na malý plech a ponecháme ho chvíli stranou. Losos se dá péci i na plechu na 170 stupňů asi 20 minutek do růžova. Pak si připraváme studenou omáčku dle surovin /zázvor, Majolka® nebo kysaná smetana, hořčice, citr. šťáva, kečup, pepř/. Chřest spaříme ve vroucí osolené vodě se lžičkou másla. Porce lososa dáme na talíře na připravený chřest a přelijeme je dipem - studenou omáčkou. Zdobíme pak dál kolečky citrónu a petrželkou.
Poznámka k receptu na Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru: Udělala jsem si lososa po třech kouscích /3 +3/, tedy jak na grilu, tak i v troubě, i na zítra, je to oboje dobré, v troubě zůstává pak pěkný rybí sos, chutově je moc výborný, losos nemá chybu jako rybí maso. /zázvor dokáže divy/....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 12.07.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 6 porcí lososa Na marinádu : 2 PL olivového oleje 2 PL hořčice 2 PL medu 1 PL sojové omáčky chilli, sůl, bazalkové pesto + bylinky šťává ze dvou citronů Na pikantní studenou omáčku : 4 cm čerstvého zázvoru 1 zakysaná smetana /nebo malá majolka/ mletý pepř 1 lžička pikantní dijonské hořčice šťáva z citrónu 1 lžička kečupu + dle počtu osob pak se pečou brambory /pečou se syrové na čvtrtky s bylinkami v troubě + 6 kousků bílého chřestu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marinovaný losos s pikantním přelivem ze zázvoru
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|