|
Recept na Marinované vepřové s mrkví
Recept na Marinované vepřové s mrkví je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Marinované vepřové s mrkví budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5OO g vepřového masa(měla jsem krkovici), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 6-8 mrkví, 1-2 lžíce hladké mouky, kousek masoxu(nemusí být), lžíce krupicového cukru, 1/2 lžičky drceného kmínu, štipec pepře, malé množství oleje na osmažení cibule, sůl. marináda: lžíce medu, lžíce sójové omáčky, lžíce worcesteru, lžičku mleté papriky, lžička citronové šťávy, lžíce oleje, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marinované vepřové s mrkví
Recept na Marinované vepřové s mrkví: Nejprve si z medu, sójové omáčky, worcesteru, mleté papriky, citronové šťávy uděláme marinádu-vše smícháme a dáme na moment povařit. Maso si nakrájíme na nudličky, dáme ho do misky a zalijeme marinádou, promícháme a necháme alespoň 3 hodiny marinovat(já dala přes noc). V kastrolu si osmažíme najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, přidáme marinované maso i s marinádou, zprudka opečeme, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, 15 minut necháme dusit ve vlastní šťávě a potom zalijeme vodou, dáme masox(nemusíme), cukr, kmín, pepř, promícháme a dusíme. Až je maso i mrkev měkká až se rozpadá zalijeme malým množstvím vody s rozmíchanou moukou, dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí-chuť musí být vyvážená a šťávy musí být dostatek, až se mrkev z masem zahustí vypneme.
Poznámka k receptu na Marinované vepřové s mrkví: Receptů dušeného masa v mrkvi je tu dost, ale takto dělaný v marinádě jsem žádný nenašla, tak ho přidávám, je to totiž lahůdka! Podobný recept jsem našla kdysi na nějakém webu, upravila jsem si ho a od té doby jinak už nedělám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marinované vepřové s mrkví, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 05.04.2012
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 5OO g vepřového masa(měla jsem krkovici), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 6-8 mrkví, 1-2 lžíce hladké mouky, kousek masoxu(nemusí být), lžíce krupicového cukru, 1/2 lžičky drceného kmínu, štipec pepře, malé množství oleje na osmažení cibule, sůl. marináda: lžíce medu, lžíce sójové omáčky, lžíce worcesteru, lžičku mleté papriky, lžička citronové šťávy, lžíce oleje, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marinované vepřové s mrkví,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marinované vepřové s mrkví - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marinované vepřové s mrkví
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|