Recept na Marcipánovo skořicové uzly
Recept na Marcipánovo skořicové uzly je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Marcipánovo skořicové uzly budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 5 dl mléka -1 droždí -150 g másla o pokojové teplotě -1 dl krupicového cukru -½ lžičky soli 2 lžičky mletého kardamonu -14 dl hladké mouky Náplň: - 50 g másla o pokojové teplotě -250 g marcipánu -2 lžíce mleté skořice Na Ozdobu: - vejce -cukr krystal.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marcipánovo skořicové uzly
Recept na Marcipánovo skořicové uzly: 1. Mléko ohřejte na teplotu 37°C. Do velké mísy nalijte malé množství mléka a rozpusťte v něm droždí. Přilijte zbytek mléka a přidejte kousek másla, cukr, sůl, kardamom a většinu mouky. Dřevěnou vařečkou za 6-7 minut důkladně vypracujte hladké a pružné těsto. Těsto zakryjte víkem nebo čistou utěrkou a nechte je asi 30 minut kynout, dokud nezíská dvojnásobný objem. 2. Těsto smáčkněte, vložte na pomoučený vál a krátce propracujte. Připravte si náplň – smíchejte všechny suroviny. Těsto rozdělte na 2 díly, z nichž vyválíte 2 obdélníky. Oba obdélníky potřete náplní. 3. Těsto přeložte na dlouhé straně na půl a vyřízněte z něj 2 cm široké proužky. Jednotlivé proužky stočte podélně do spirály a smotejte do volného uzlu. 4. Hotové uzly položte na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjte je utěrkou a nechte je 40 minut kynout. Mezitím předehřejte troubu na 250°C. 5. Opatrně smáčkněte jeden uzel. Pokud se po smáčknutí těsto opět vrátí do původního tvaru, je proces kynutí dokončený. Uzel potřete rozšlehaným vejcem a posypejte krystalovým cukrem. Pečte je 5-10 minut uprostřed trouby. Po upečení položte uzly na mřížku, zakryjte je utěrkou a nechte vychladnout.
Poznámka k receptu na Marcipánovo skořicové uzly: mleko ani moc horke ani studene prostě tak akorád :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marcipánovo skořicové uzly, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: SKADINKA
- Datum vložení: 21.12.2014
- Počet porcí: 30
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: - 5 dl mléka -1 droždí -150 g másla o pokojové teplotě -1 dl krupicového cukru -½ lžičky soli 2 lžičky mletého kardamonu -14 dl hladké mouky Náplň: - 50 g másla o pokojové teplotě -250 g marcipánu -2 lžíce mleté skořice Na Ozdobu: - vejce -cukr krystal
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marcipánovo skořicové uzly,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marcipánovo skořicové uzly - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marcipánovo skořicové uzly
|
|