|
Recept na Maminčina vánoční rybí polévka
Recept na Maminčina vánoční rybí polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Maminčina vánoční rybí polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
rybí hlavy bez žáber a očí (kdo nemá, dá kousek kapra, nejlépe od ocasu) ořez z filetování kapra (kostra) cibule vcelku kořenová zelenina - část nechat vcelku, část jemně nastrouhat - (celer, mrkev, petržel - v poměru cca 3:2:1, nebo jak kdo má rád) krupice hrubá nebo dětská rybí vnitřnosti (jikry, mlíčí) - oprat a z jiker stáhnout blánu (z mlíčí až po uvaření) máslo sůl, pepř bílý mletý, zázvor sušený mletý - špetku muškátový květ nebo oříšek - malou špetku petrželka - drobně pokrájet - - - - - - - - - - - - - - - - - houska nebo rohlík - nakrájet na kostičky a osmažit na másle (na každého strávníka cca 1/2 rohlíku).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Maminčina vánoční rybí polévka
Recept na Maminčina vánoční rybí polévka: 1/ Rybí vývar: hlavy a ořez uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Scedit přes hustý cedník nebo přes pláténko, aby se do polévky nedostaly kostičky. Maso obrat. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji drobně nakrájet a přidat do hotové polévky. 2/ na másle orestovat nastrouhanou zeleninu a zalít rybím vývarem 3/ na pánvi na másle osmažit krupici do růžova, zavařit ji do vývaru se zeleninou, okořenit, po chvíli vložit oprané jikry a mlíčí a nechat provařit. Jikry se rozpadnou a zahustí polévku. Z mlíčí stáhnout blánu, rozkrájet na kousky a vrátit zpět do polévky. 4/ do vařené polévky vložit obrané maso, nechat prohřát a nakonec vsypat něco zeleného, nejlépe zelenou petrželku (já měla jen sušenou, tak jsem přidala i pórek) - - - - - - - - - - - - - - - - - Servírovat s osmaženou houstičkou.
Poznámka k receptu na Maminčina vánoční rybí polévka: Pokud se stane, že nemáme rybí vniřnosti, nebo jich je málo, stačí dát trochu více osmažené hrubé krupice - jikry vzhledově nahradí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maminčina vánoční rybí polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nadja (Naďa)
- Datum vložení: 21.02.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: rybí hlavy bez žáber a očí (kdo nemá, dá kousek kapra, nejlépe od ocasu) ořez z filetování kapra (kostra) cibule vcelku kořenová zelenina - část nechat vcelku, část jemně nastrouhat - (celer, mrkev, petržel - v poměru cca 3:2:1, nebo jak kdo má rád) krupice hrubá nebo dětská rybí vnitřnosti (jikry, mlíčí) - oprat a z jiker stáhnout blánu (z mlíčí až po uvaření) máslo sůl, pepř bílý mletý, zázvor sušený mletý - špetku muškátový květ nebo oříšek - malou špetku petrželka - drobně pokrájet - - - - - - - - - - - - - - - - - houska nebo rohlík - nakrájet na kostičky a osmažit na másle (na každého strávníka cca 1/2 rohlíku)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maminčina vánoční rybí polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maminčina vánoční rybí polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maminčina vánoční rybí polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|