|
Recept na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept)
Recept na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept) je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kapustné listy (tenké) 2 a pol pohára ryže 2 stredne veľké cibule 10 strúčikov cesnaku soľ čierne korenie mletý indický kmín (cumin) za hrsť petržlenovej vňate, kôprovej vňate a koriandrovej vňate paradajkový pretlak olej maslo-hera bujón paradajky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept)
Recept na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept): Kapustné listy si umyjeme a uvaríme vo vode, kam sme pridali 1ČL mletého indického kmínu. Môžeme variť aj viac listov naraz. Kapustné listy varíme, až kým nie sú akoby priesvitné. Kým sa varia kapustné listy, spravíme si zmes mahshi nasledovne: a. ryžu umyjeme, prípadne preberieme a dáme do nádobky/hrnca, b. pridáme nadrobno nakrájanú/pomixovanú cibuľu a roztlačený cesnak (6 strúčikov), c. ďalej pridáme po jednej ČL soľ, čierne korenie, mletý indický kmín, d. hrste vňatí petržlenu, kôpru a koriandra umyjeme, nadrobno nasekáme a pridáme k ryži, e. do ryžovej zmesi pridáme 2PL paradajkového pretlaku, 2PL oleja a 1PL kopcom masla/hery (kto nemá rád moc mastné, môže dať menej oleja a masla), f. všetko dobre premiešame a ochutnáme, či nepotrebuje zmes dosoliť a dokoreniť Uvarené kapustné listy si nakrájame na štvorce, alebo hrubé pásy a plníme zmesou mahshi - pozor - do listov nedávame veľa mahshi, nakoľko nám ryža pri varení napučí a listy by sa nám pri veľkom množstve mahshi roztrhli. Kapustné listy so zmesou zvinieme, konce listov môžeme zahnúť, ak nezahneme, nič sa nestane, pri varení sa konce listov akoby uzavrú. Do väčšieho hrnca si naspodok naukladáme stonky z petržlenovej, kôprovej a koriandrovej vňate, na stonky naukladáme nakrájané paradajky a zvyšné strúčiky cesnaku prerezané na polovice. Na tieto stonky potom ukladáme plnené kapustné listy a vrstvíme ich na seba. Prípravíme si zálievku, v ktorej budeme variť naukladané plnené kapustné listy. Do litra vody dáme slepačí bujón, soľ,čierne korenie, mletý indický kmín a 2 PL paradajkového pretlaku. Túto zmes dáme na oheň, až kým bude vrieť. Po zovretí ochutnáme,či zmes nepotrebuje dosoliť a dokoreniť. Na naukladané plnené kapustné listy položíme tanier/misku jeho/jej opakom (viď obrázok) a postupne zalejeme pripravenou zálievkou. Zálievky dáme len toľko, aby posledný rad plnených kapustných listov nebol zaliaty. Takto pripravené plnené kapustné listy dáme na oheň a zakryjeme pokrievkou. Keď plnené kapustné listy klesnú v hrnci nižšie (budú všetky zaliate zálievkou), vyberieme tanier/misku z hrnca a necháme variť na miernom ohni prikryté pokrievkou. Približný čas varenia je 30 minút, treba priebežne kontrolovať, či je ryža v kapustných listoch uvarená. Vo väčšine prípadov nám zmes mahshi zvýši, tú potom varím ako normálnu ryžu len pridaním vody.
Poznámka k receptu na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept): Mahshi cromb je vhodné ako príloha k rezňom.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: JanaAli (Jana Ali Zibolenová)
- Datum vložení: 10.05.2010
- Počet porcí: 20-25 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: kapustné listy (tenké) 2 a pol pohára ryže 2 stredne veľké cibule 10 strúčikov cesnaku soľ čierne korenie mletý indický kmín (cumin) za hrsť petržlenovej vňate, kôprovej vňate a koriandrovej vňate paradajkový pretlak olej maslo-hera bujón paradajky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mahshi cromb - plněné zelné listy směsí rýže (egyptský recept)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|