|
Recept na Ma-bo dófu (tofu s mletým masem)
Recept na Ma-bo dófu (tofu s mletým masem) je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Ma-bo dófu (tofu s mletým masem) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
450 g vykapaného tofu 100 g mletého masa (pro zaryté masožravce-poměr masa a tofu lze libovolně upravit) menší pórek (na tenká kolečka) 6 stroužků česneku (na malé kousky) cca 3 cm čerstvého záuvoru na malé kostičky omáčka 1/2 kostky bujónu (drůbeží, hovězí...) 1 polévková lžíce miso pasty 1/2 polévkové lžíce cukru 1/2 polévková lžíce sójové omáčky 1 polévková lžíce saké (nebo bílého vína) 1/2 polévkové lžíce chilli omáčky 1 1/2 polévkové lžíce škrobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ma-bo dófu (tofu s mletým masem)
Recept na Ma-bo dófu (tofu s mletým masem): Mleté maso dáme na pánev (bez použití oleje), rozmělníme na menší kousky a osmahneme. Pak přidáme česnek, pórek a zázvor, osmahneme,pak přidáme na kostky nakrájené tofu, jen krátce prohřejeme a zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili vedle v misce. Prohřejeme a necháme zhoustnout, opatrně mícháme, abychom nerozbili kostky tofu. Omáčka: bujón rozpustíme zhruba ve 200 ml vody, přidáme všechny ostatní suroviny kromě škrobu, rozmícháme a na závěr přidáme škrob. Příloha: rýže
Poznámka k receptu na Ma-bo dófu (tofu s mletým masem): Recept je převzatý z kurzů vaření Tomio Okamury http://www.japafoods.cz/cooking.php?cl=7, tofu kupuji v prodejně korejských a japonských potravin na Korunní (Arirang) ačkoliv recept vypadá pro středoevropana dost nezvykle, je to fakt moc dobré :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ma-bo dófu (tofu s mletým masem), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: kaja.f
- Datum vložení: 15.03.2011
- Počet porcí: 2-3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 450 g vykapaného tofu 100 g mletého masa (pro zaryté masožravce-poměr masa a tofu lze libovolně upravit) menší pórek (na tenká kolečka) 6 stroužků česneku (na malé kousky) cca 3 cm čerstvého záuvoru na malé kostičky omáčka 1/2 kostky bujónu (drůbeží, hovězí...) 1 polévková lžíce miso pasty 1/2 polévkové lžíce cukru 1/2 polévková lžíce sójové omáčky 1 polévková lžíce saké (nebo bílého vína) 1/2 polévkové lžíce chilli omáčky 1 1/2 polévkové lžíce škrobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ma-bo dófu (tofu s mletým masem),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ma-bo dófu (tofu s mletým masem) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ma-bo dófu (tofu s mletým masem)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|