|
Recept na Loštické kuře
Recept na Loštické kuře je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Loštické kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kuře, 1 cibule, 1 bal. syrečků (já měla 125g), 150g aqnglické slaniny, palička česneku, pepř, paprika, sůl, kousek másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Loštické kuře
Recept na Loštické kuře: Očištěné a omyté kuře vymažeme uvnitř i vně utřeným česnekem se špetkou soli (já jsem nesolila). Syrečky a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky (dva plátky anglické si necháme stranou), přidáme čerstvě nahrubo umletý pepř a sladkou papriku. Směs promícháme, naplníme s ní břišní dutinu a kuře zašijeme. Na dno pekáčku položíme na měsíčky nakrájenou cibuli, na ni položíme 2 plátky anglické slaniny a na ně položíme připravené kuře. Na kuře dáme 2-3 plátky másla a podlijeme trochou vody. Troubu předehřejeme na 230°C, vložíme kuře a pečeme cca 15 min. Pak troubu stlumíme na 170°C a pečeme 1 hod. V průběhu pečení podléváme dle potřeby vodou. Podáváme s bramborama nebo bram.kaší, ale myslím, že by se hodily i bram. knedlíky, špecle nebo halušky.
Poznámka k receptu na Loštické kuře: Recept přinesl manžel od kolegy z práce a u oběda chrochtal blahem. V průběhu pečení nebyly syrečky vůbec cítit, až po rozkrojení kuřete.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Loštické kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Paprika
- Datum vložení: 29.12.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kuře, 1 cibule, 1 bal. syrečků (já měla 125g), 150g aqnglické slaniny, palička česneku, pepř, paprika, sůl, kousek másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na loštické kuře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Loštické kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Loštické kuře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|