|
Recept na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu
Recept na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velký lilek, zhruba 350 g 225 g brambor, uvařené ve slupce a vychladlé 3 lžíce slunečnicového oleje 1 cibule, nadrobno nakrájená 2,5 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného 2 čerstvé zelené feferonky 1 lžíce rajského protlaku 450 ml vody 2 lžíce čerstvého nasekaného koriandru, na ozdobu nán chléb jako příloha směs koření č. 1 1/2 lžičky černého hořčičného semínka 1/2 lžičky semínka divoké cibule (tzv. nigella seeds, kalunji) 1/2 lžičky semínka fenyklu směs koření č.2 1/2 lžičky mletého římského kmínu 1 lžička mltého semínka koriandru 1 lžička mleté kurkumy 1/2 lžičky mletého kajánského pepře (nebo dle zvyku) 1 lžička soli nebo dle chuti 1/2 lžičky mleté garam masaly.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu
Recept na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu: 1) Podélně rozčtvťte lilek a odkrojte stopku na konci čtvrtin. Z konce čtvrtin odkrojte 5 cm kousek. Přepulte zbývající část čtvrtin a nakrájejte je taktéž na 5 cm kousky. Kousky lilku namočte do studené vody. 2) Oloupejte brambory a nakrájejte je na 5 cm kostky. Rozpalte velký kastrol na středním ohni, poté přidejte olej. Když je horký, přidejte hořčičná semínka a jakmile začnou poskakovat, přidejte cibulová semínka a fenykl. 3) Přidejte cibuli a feferonky a smažte je 7-8 minut, dokud směs nezačne hnědnout. 4) Přidejte směs koření č. 2. Vařte zhruba minutu, poté přidejte rajčatový protlak. Vařte další minutu, nalijte do kastrolu vodu, poté přidejte sůl a lilek. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 8-10 minut, občas promíchjte, aby se lilek uvařil stejnoměrně. Na začátku vaření bude lilek plavat, ale jakmile nasákne omáčku, tak se rychle potopí. jakmile se toto stane, přidejte brambory a vařte je 2-3 minuty, míchejte. 5) Vmíchejte garam masalu a nasekaný koriandr a sundejte curry z ohně. Okamžitě servírujte s nán chlebem.
Poznámka k receptu na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu: Nevidím důvod, proč vařit brambory zvlášť ve slupce, stačí je oloupat, nakrájet a přidat k lilku. Toto curry je taktéž vhodné k rýži.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: arrefeena
- Datum vložení: 14.03.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1 velký lilek, zhruba 350 g 225 g brambor, uvařené ve slupce a vychladlé 3 lžíce slunečnicového oleje 1 cibule, nadrobno nakrájená 2,5 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného 2 čerstvé zelené feferonky 1 lžíce rajského protlaku 450 ml vody 2 lžíce čerstvého nasekaného koriandru, na ozdobu nán chléb jako příloha směs koření č. 1 1/2 lžičky černého hořčičného semínka 1/2 lžičky semínka divoké cibule (tzv. nigella seeds, kalunji) 1/2 lžičky semínka fenyklu směs koření č.2 1/2 lžičky mletého římského kmínu 1 lžička mltého semínka koriandru 1 lžička mleté kurkumy 1/2 lžičky mletého kajánského pepře (nebo dle zvyku) 1 lžička soli nebo dle chuti 1/2 lžičky mleté garam masaly
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|