RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem, recepty "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem, "Lehká, jako, peříčko"


Recept na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem

Recept na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené. K přípravě "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 zralé mango (viz tipy a triky) 600g smetany ke šlehání (40%) 7 lžiček třtinového cukru šťáva z ½ citronu a z velké mandarinky (klementinky) 6 plátků želatiny 1 a ½ lžičky mletého kardamomu ½ lžičky mleté skořice + ½ citronu + 1 klementinka (nebo větší mandarinka).


Zvětšit obrázek

Recept na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem

Recept na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem:
Želatinové plátky namočte do mísy se studenou vodou a nechte je nabobtnat. Do hrnce s těžkým dnem vlijte všechnu smetanu a oslaďte 5 lžičkami třtinového cukru. Okořeňte jednou a půl lžičkou kardamomu i půl lžičkou skořice a vařte na velmi mírném plameni za občasného míchání asi tak 4 minuty, aby smetana pořádně nasála vůni koření. Plátky želatiny pořádně vyždímejte a přidejte do horké kořeněné smetany – okamžitě se rozpustí. Odstavte z ohně a přeceďte přes velmi jemné síto (klidně i nadvakrát). Silikonové formičky na muffiny vymažte pomocí mašlovačky olejem jen tak, aby se omastilo dno i stěny (ale nevytvořila se loužička). Přebytečný olej případně odsajte ubrouskem. Smetanový základ pomocí lžíce přesuňte do vymaštěných formiček, přikryjte potravinovou fólií a uložte do lednice ztuhnout. Mezitím si připravte mangovou omáčku. Mango rozkrojte na půl a zbavte ho slupky (u zralého ovoce jde slupka dolů prakticky sama). Dužinu odkrojte od pecky a nakrájejte ji na malé kostky. Vložte do hrnce, oslaďte dvěma lžičkami třtinového cukru a vařte na mírném plameni asi 3 minuty, až se mango rozvaří. Poté jej ponorným mixérem rozmixujte na hladké pyré, které propasírujte jemným sítem, abyste se zbavily případných vláken. Vymačkejte šťávu z poloviny citronu i z celé klementinky a rozřeďte jí mangové pyré. Nechte vychladnout, přikryjte potravinovou fólií a uložte do lednice vychladit. Jakmile je panna cotta pěkně ztuhlá, opatrně ji oddělte od stěn silikonové formičky tak, aby se celá bábovička uvolnila a pak ji pomalu vyklopte na talíř. Dozdobte vychlazenou mangovou omáčkou, případně snítkou máty a podávejte.

Poznámka k receptu na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem:
Tipy a triky, stejně jako podrobný potopostup najdete na http://www.foodstyle.cz/products/panna-cotta-ochuc...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 05.05.2013
  • Počet porcí: 9 malých báboviček
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
  • Suroviny: 1 zralé mango (viz tipy a triky) 600g smetany ke šlehání (40%) 7 lžiček třtinového cukru šťáva z ½ citronu a z velké mandarinky (klementinky) 6 plátků želatiny 1 a ½ lžičky mletého kardamomu ½ lžičky mleté skořice + ½ citronu + 1 klementinka (nebo větší mandarinka)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "lehká jako peříčko" panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist