|
Recept na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem
Recept na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
K přípravě "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 zralé mango (viz tipy a triky) 600g smetany ke šlehání (40%) 7 lžiček třtinového cukru šťáva z ½ citronu a z velké mandarinky (klementinky) 6 plátků želatiny 1 a ½ lžičky mletého kardamomu ½ lžičky mleté skořice + ½ citronu + 1 klementinka (nebo větší mandarinka).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem
Recept na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem: Želatinové plátky namočte do mísy se studenou vodou a nechte je nabobtnat. Do hrnce s těžkým dnem vlijte všechnu smetanu a oslaďte 5 lžičkami třtinového cukru. Okořeňte jednou a půl lžičkou kardamomu i půl lžičkou skořice a vařte na velmi mírném plameni za občasného míchání asi tak 4 minuty, aby smetana pořádně nasála vůni koření. Plátky želatiny pořádně vyždímejte a přidejte do horké kořeněné smetany – okamžitě se rozpustí. Odstavte z ohně a přeceďte přes velmi jemné síto (klidně i nadvakrát). Silikonové formičky na muffiny vymažte pomocí mašlovačky olejem jen tak, aby se omastilo dno i stěny (ale nevytvořila se loužička). Přebytečný olej případně odsajte ubrouskem. Smetanový základ pomocí lžíce přesuňte do vymaštěných formiček, přikryjte potravinovou fólií a uložte do lednice ztuhnout. Mezitím si připravte mangovou omáčku. Mango rozkrojte na půl a zbavte ho slupky (u zralého ovoce jde slupka dolů prakticky sama). Dužinu odkrojte od pecky a nakrájejte ji na malé kostky. Vložte do hrnce, oslaďte dvěma lžičkami třtinového cukru a vařte na mírném plameni asi 3 minuty, až se mango rozvaří. Poté jej ponorným mixérem rozmixujte na hladké pyré, které propasírujte jemným sítem, abyste se zbavily případných vláken. Vymačkejte šťávu z poloviny citronu i z celé klementinky a rozřeďte jí mangové pyré. Nechte vychladnout, přikryjte potravinovou fólií a uložte do lednice vychladit. Jakmile je panna cotta pěkně ztuhlá, opatrně ji oddělte od stěn silikonové formičky tak, aby se celá bábovička uvolnila a pak ji pomalu vyklopte na talíř. Dozdobte vychlazenou mangovou omáčkou, případně snítkou máty a podávejte.
Poznámka k receptu na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem: Tipy a triky, stejně jako podrobný potopostup najdete na http://www.foodstyle.cz/products/panna-cotta-ochuc...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 05.05.2013
- Počet porcí: 9 malých báboviček
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
- Suroviny: 1 zralé mango (viz tipy a triky) 600g smetany ke šlehání (40%) 7 lžiček třtinového cukru šťáva z ½ citronu a z velké mandarinky (klementinky) 6 plátků želatiny 1 a ½ lžičky mletého kardamomu ½ lžičky mleté skořice + ½ citronu + 1 klementinka (nebo větší mandarinka)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "lehká jako peříčko" panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|