|
Recept na "Lehce pikantní sušenky ve stylu amerických cookies" Zázvorové sušenky s pekanovými ořechy
Recept na "Lehce pikantní sušenky ve stylu amerických cookies" Zázvorové sušenky s pekanovými ořechy je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - ostatní.
K přípravě "Lehce pikantní sušenky ve stylu amerických cookies" Zázvorové sušenky s pekanovými ořechy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
70g loupaných pražených mandlí (postup tady) 60g mletého třtinového cukru 80g polohrubé mouky 1 lžička mletého zázvoru 1 žloutek pokojové teploty 80g změklého másla 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva 200g pekanových ořechů (viz tipy a triky) 110g kandovaného zázvoru (viz tipy a triky) 200g kvalitní hořké čokolády (minimálně se 70% kakaa).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Lehce pikantní sušenky ve stylu amerických cookies" Zázvorové sušenky s pekanovými ořechy
Recept na "Lehce pikantní sušenky ve stylu amerických cookies" Zázvorové sušenky s pekanovými ořechy: Mandle rozmixujte nebo rozemelte na jemnou moučku. Smíchejte je s moukou, práškem do pečiva. Zvlášť si vyšlehejte žloutek s máslem a cukrem do světlé pěny a přidejte k mandlové směsi. Nakonec vše dokořeňte mletým zázvorem a vypracujte hladké těsto. Na plech vyložený pečicím papírem vytvarujte z těsta malé placičky a rozložte je daleko od sebe, aby se vám při pečení nespojily. Kandovaný zázvor pomocí ostrého nože nakrájejte na malé kousky. Rozehřejte si troubu na 200°C a nasekejte ořechy na menší kousky. Placičky z těsta ozdobte zázvorem i ořechy, které jemně přitlačte, aby v sušence držely. Připravený plech vložte do vyhřáté trouby a pečte asi tak šest minut, až okraje sušenky zezlátnou a v kuchyni se příjemně rozvoní zázvor. Vyndejte plech z trouby, přesuňte jej na mřížku a nechte sušenky úplně vychladnout (kdybyste se je snažili sundat z plechu za tepla, úplně by se vám rozdrobily). Jakmile máte všechny plechy upečené (těsto vyjde asi tak na dva a půl, podle velikosti sušenek), připravte si čokoládu na polití. Na hrnec s mírně vroucí vodou položte tepluvzdornou (ne nerezovou) mísu tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny. Do mísy rozlámejte 2/3 čokolády na malé kousky a nechte rozpustit. Pak přidejte zbylou čokoládu, odstavte z vodní lázně a pořádně vymíchejte do úplného rozpuštění. Na plech vyložený pečicím papírem (nebo potravinovou fólií) rozložte sušenky zdobenou stranou dolů a pomocí širokého štětce nebo mašlovačky je potřete tenkou vrstvou čokolády. Uložte na chvíli do lednice, aby čokoláda ztuhla a máte hotovo. Podávejte se šálkem pečeného čaje nebo jiného oblíbeného nápoje. Tipy a triky: Pekanové ořechy jsou k dostání nejen ve speciálních lahůdkářství a u stánků se sušeným ovocem, ale snadno je seženete i ve větších supermarketech. Kdybyste je ale přeci jen nesehnali, můžete použít i klasické vlašské, ale nebude to ono. Nevíte-li kam pro kandovaný zázvor, zkuste prodejnu zdravé výživy, nebo oddělení sušeného ovoce v supermarketu. Polití čokoládou není úplně nezbytné – sušenky jsou chutné i bez ní. Ale jednak jsou takhle ještě lepší a hlavně je čokoláda krásně zpevní. Sušenky jsou totiž jinak velmi křehké. Obdobným způsobem můžete upéct i sušenky s hřebíčkem a sušenými hruškami, badyánem a sušenými švestkami či kardamonem a kandovaným ananasem.
Poznámka k receptu na "Lehce pikantní sušenky ve stylu amerických cookies" Zázvorové sušenky s pekanovými ořechy: Recept i s podrobným fotopostupem najdete na: http:http://www.foodstyle.cz/products/zazvorove-susenky...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Lehce pikantní sušenky ve stylu amerických cookies" Zázvorové sušenky s pekanovými ořechy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 03.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Ostatní
- Suroviny: 70g loupaných pražených mandlí (postup tady) 60g mletého třtinového cukru 80g polohrubé mouky 1 lžička mletého zázvoru 1 žloutek pokojové teploty 80g změklého másla 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva 200g pekanových ořechů (viz tipy a triky) 110g kandovaného zázvoru (viz tipy a triky) 200g kvalitní hořké čokolády (minimálně se 70% kakaa)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "lehce pikantní sušenky ve stylu amerických cookies" zázvorové sušenky s pekanovými ořechy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Lehce pikantní sušenky ve stylu amerických cookies" Zázvorové sušenky s pekanovými ořechy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Lehce pikantní sušenky ve stylu amerických cookies" Zázvorové sušenky s pekanovými ořechy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|