|
Recept na Lečo
Recept na Lečo je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Lečo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 lžíce sádla, 1 větší cibule na drobno, 1 stroužek česneku, utřený, 2 lžíce sladké papriky, 5 paprik na nudličky nakrájených, 0,5 kg rajčat, oloupaných a nakrájených, 0,5 lžičky soli, pepř, plechovka rajského protlaku 17 dkg, 0,5 kg uzeniny, 2-3 vejce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lečo
Recept na Lečo: Ve dvoulitrovém hrnci rozehřejeme sádlo, zpěníme cibuli, přidáme česnek. Vmícháme sladkou papriku aby byla cibule hezky obalená. Přidáme papriky, přikryjeme a dusíme 10 - 20 minut až papriky změknou. Přidáme vše ostatní krom protlaku a vajec a dusíme dalších 20 minut. Pokud rajčata nepustí dost štávy přilijte přiměřeně vody. Až je vše měkké, přidejte vejce a míchejte prudce vařící se, až se vejce srazí. A pozor, závěrečný trik: vše se krásně zahustí právě teď přidaným rajským protlakem. Bez něj je lečo pokrm vodový, řídký a nevábný, protlak mu dodá tu správnou konsistenci. Lečo u nás doma vaříme vždy ve velkém hrnci, třeba i z dvojnásobku surovin. Co nesníme dáme do zavařovacích sklenic, vymytých a za horka, skoro vařící. A je to vlastně i sterilované, no skoro. Fakt je, že jsme našli sklenici zcela zapomenutou vzadu v lednici po pár měsících. Snědli jsme to, samozřejmě, přežili jsme to jak vidno, ale vážení, ta chuť proleželého leča....skoro jako kupované sámošce. Takhle děláme lečo jako samostatné jídlo. Když se tam nedají vejce a uzenina, je to ideální polotovar k jídlům, inu, na leču.
Poznámka k receptu na Lečo: Rajčata se loupou tak, že je šoupnete na chvilku, jedno po druhém, do vařící vody, ta oddělí slupku, kterou pak lze snadno stáhnout.Já rajčata s úspěchem a snadno loupu škrabkou na zeleninu, jako normální jablka, nebo brambory, nebo... Na krájení paprik mám jiný trik, ale fotky to vysvětlí dost.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lečo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Drobek (Michal)
- Datum vložení: 10.06.2008
- Počet porcí: 20 srdíček - vaflovač Eta
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 3 lžíce sádla, 1 větší cibule na drobno, 1 stroužek česneku, utřený, 2 lžíce sladké papriky, 5 paprik na nudličky nakrájených, 0,5 kg rajčat, oloupaných a nakrájených, 0,5 lžičky soli, pepř, plechovka rajského protlaku 17 dkg, 0,5 kg uzeniny, 2-3 vejce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lečo,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lečo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lečo
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|