|
Recept na Kýta na zázvoru
Recept na Kýta na zázvoru je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Kýta na zázvoru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
asi 1 kg kýty vcelku, 1 lžíce sl.papriky, 1 lžíce kmínu, 1 lžička zázvoru, pepř, sůl, nové koření mleté, asi půl strouhaný muškátový oříšek, 3 stroužky česneku, 20 dkg sádla, (hl.mouka.).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kýta na zázvoru
Recept na Kýta na zázvoru: Na rozehřátý tuk dáme papriku, pepř, zázvor, nové koření, rozetřený česnek – malinko rozvoníme a promícháme na kašičku. Pak s ní potřeme maso ze všech stran. Vložíme do pekáčku, osolíme a pokmínujeme. Podlejeme malinko horkou vodou, lze i vývarem – pozor na sůl. Pečeme při 200 °C, občas otočíme a poléváme výpekem. Pečte do změknutí – podle trouby cca 1 hod. Pokud se nám zdá šťáva řídká, je třeba ji zahustit třeba moukou – ale pak ji musíme ještě povařit. Není ale dobré, aby šťáva byla moc hustá. Maso nakrájíme na plátky a necháme při vypnuté troubě dojít cca 15-20min. Příloha – bramborové nebo houskové knedlíky, nebo dle chutě.
Poznámka k receptu na Kýta na zázvoru: Podle mé zkušenosti je lépe tu š´távu nezahustit, nechat, jak vyjde při pečení
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kýta na zázvoru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 11.12.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: asi 1 kg kýty vcelku, 1 lžíce sl.papriky, 1 lžíce kmínu, 1 lžička zázvoru, pepř, sůl, nové koření mleté, asi půl strouhaný muškátový oříšek, 3 stroužky česneku, 20 dkg sádla, (hl.mouka.)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kýta na zázvoru,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kýta na zázvoru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kýta na zázvoru
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|