|
Recept na Kyselo
Recept na Kyselo je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Kyselo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
asi čtvrt litru kvásku - koupíme už hotový, nebo si ho můžeme udělat,viz poznámka, asi hrst sušených hub (množství je na chuti každého, čím víc,tím líp), sůl, kmín, cibule, 3-4 brambory 3-4 vejce (podle strávníků).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kyselo
Recept na Kyselo: Kvásek necháme přes noc ve vlažné vodě nabobtnat, zároveň si s ním v jiném kastrolku (misce) namočíme i houby.Druhý den uvaříme zvlášť houby s kmínem, přidáme ke konci i brambory nakrájené na kostičky.Přidáme nabobtnalý kvásek a podle hustoty,jakou máme rádi, přidáme vodu.Na střední hustotu by mělo být stačit celkem 2 l. vody.Opatrně prováříme, mícháme,aby se nepřichytilo nic ke dnu.Přidáme podle chuti ještě kmín, sůl. Zvlášť na pánvičce zpěníme cibulku a usmažíme vejce. Ta vejce můžeme buď rozmíchat v již hotové polévce nebo každému dát na porci polévky do talíře.
Poznámka k receptu na Kyselo: U nás se brambory obvykle dávaly zvlášť na talířek uvařené vcelku a ve šlupce a jedly se k polévce jako na loupačku. Kvásek - do hrnku (já mám hliněný kvasák)dáme 250ml vody, rozdrobíme 30 g kvasnic a zaděláme 5 lžícemi žitné mouky. Přidáme patku chleba nebo hrst kůrek.Zakryté necháme v teple. 2.den máme kvásek. Babička si vždycky nechala kus kvasu od pečení chleba a stále se v kvasáku "přiživoval " vlahou vodou, protože kyselo se jedlo denně. Já na něm vyrostla :-))ale ne moc. Správné kyselo je lehce navinulé, pikantní a strašně dobré.Obměny být mohou ale hlavně to nepřehnat s kořením!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kyselo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 21.12.2008
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: asi čtvrt litru kvásku - koupíme už hotový, nebo si ho můžeme udělat,viz poznámka, asi hrst sušených hub (množství je na chuti každého, čím víc,tím líp), sůl, kmín, cibule, 3-4 brambory 3-4 vejce (podle strávníků)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kyselo,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kyselo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kyselo
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|