RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kyselá houbová polévka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kyselá houbová polévka, recepty Kyselá houbová polévka, Kyselá, houbová, polévka


Recept na Kyselá houbová polévka

Recept na Kyselá houbová polévka je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Kyselá houbová polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 hrste krájaných sušených hríbov, najlepšie dubákov 2PL masla 1 malá cibuľa, alebo polovica z veľkej – nakrájaná nadrobno 3-4 strúčiky cesnaku - prelisovať ½ ČL mletej červenej papriky 1 kocka zeleninového bujónu – rozpustená v 0,5l rozvarenej vody 1-2 ks bobkový list ½ ČL soli ¼ ČL - čierneho mletého korenia aj saturejky 4-5 stredne veľkých zemiakov 2-3 lyžice octu 1ks sladká smotana na varenie (200ml) 2PL hladkej múky polotučné mlieko – cca 0,5l voda na dochutenie – soľ, vegeta.

Kyselá houbová polévka
Zvětšit obrázek

Recept na Kyselá houbová polévka

Recept na Kyselá houbová polévka:
Sušené hríby namočíme na 10 minút do teplej vody, aby zmäkli. Keď sú mäkké, tak ich zlejeme prepláchneme vodou a rukou vyžmíkame. Na masle si osmažíme cibuľu. Po chvíli pridáme cesnak, opäť osmahneme, pridáme nakrájané huby a spolu trochu smažíme. Pridáme mletú červenú papriku a zalejeme bujónom. Pridáme bobkový list, ochutíme mletým čiernym korením, saturejkoua soľou. Privedieme do varu a potom pridáme očistené a na menšie kúsky nakrájané zemiaky. Prikryjeme pokrievkou, opäť privedieme do varu a keď sa polievka začne variť, znížime teplotu a varíme pokiaľ nie sú zemiaky takmer hotové, ale nie úplne uvarené. Pridáme ocot a môžeme to teraz ochutnať – ja som dala najskôr 2PL octu, ale potom som ešte pridala ďalší - asi ½ PL, lebo sa mi to nezdalo dosť kyslé (nezabudnite, že do polievky ideme ešte pridávať zátrepku - smotanu s múkou, mlieko a vodu). V hrnčeku si spolu poriadne rozmiešajte smotanu s múkou a so 100ml mlieka. Primiešajte do tejto zátrepky pár lyžíc z polievky v hrnci – aby sa vyrovanli teploty a aby sa nám to všetko nezrazilo. Zátrepku vylejte do polievky a všetko spolu miešajte, kým sa masa nespojí. Prilejte ďalšie mlieko a vodu – tu záleží na vás, či máte radšej polievky krémovejšie a teda dáte viac mlieka alebo ho nahradíte vodou. Ja som dala pomer asi 1:1. Polievku som mala stredne hustú. (môj odhad je, že som dala asi 0,5litra vody aj mlieka). Ak treba, môžete dochutiť vegetou alebo soľou.

Poznámka k receptu na Kyselá houbová polévka:
Podávame s krutónmi – chlieb alebo pečivo si nakrájame na kocky. Na panvici si zohrejeme 1PL olivového oleja a na ňom opečieme pečivo. http://www.gurman.estranky.sk

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kyselá houbová polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: gurmanka
  • Datum vložení: 15.06.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 2 hrste krájaných sušených hríbov, najlepšie dubákov 2PL masla 1 malá cibuľa, alebo polovica z veľkej – nakrájaná nadrobno 3-4 strúčiky cesnaku - prelisovať ½ ČL mletej červenej papriky 1 kocka zeleninového bujónu – rozpustená v 0,5l rozvarenej vody 1-2 ks bobkový list ½ ČL soli ¼ ČL - čierneho mletého korenia aj saturejky 4-5 stredne veľkých zemiakov 2-3 lyžice octu 1ks sladká smotana na varenie (200ml) 2PL hladkej múky polotučné mlieko – cca 0,5l voda na dochutenie – soľ, vegeta
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kyselá houbová polévka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kyselá houbová polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kyselá houbová polévka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist