Recept na Kynutý skořicový točenec
Recept na Kynutý skořicový točenec je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Kynutý skořicový točenec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g hladké mouky 150 g másla 250ml mléka 40g drozdí 10 lžic cukru 3 lžíce skořice 2 žloutky špetka soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý skořicový točenec
Recept na Kynutý skořicový točenec: Dáme do mísy mouku, sůl, žloutky, 50 g rozpuštěného másla a kvásek z droždí a mléka. Cukr smícháme se skořicí. Těsto necháme 40 minut kynout, po té rozdelíme na dva díly, každý rozválíme a potřeme 50 másla, posypeme cukrem se skorici a zamotáme jako roládu. Obě rolády podélně rozkrojíme a zamotáme jako pletýnku. Pečeme na 180°C 20 minut.
Poznámka k receptu na Kynutý skořicový točenec: Chutná to jako trdelník. A dobře je to i vyzkoušet s jemně nasekanými vlašskými ořechy:)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý skořicový točenec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Barborka15
- Datum vložení: 10.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 600g hladké mouky 150 g másla 250ml mléka 40g drozdí 10 lžic cukru 3 lžíce skořice 2 žloutky špetka soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý skořicový točenec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý skořicový točenec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý skořicový točenec
|
|