Recept na Kynuté lívanečky s jablky
Recept na Kynuté lívanečky s jablky je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Kynuté lívanečky s jablky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 hrnky mléka 1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky 2 lžíce krupicového cukru 1 kostka droždí (42g) 8 lžíc vody 1 vejce špetka soli 4 jablka skořice Pribináček vanilkový.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynuté lívanečky s jablky
Recept na Kynuté lívanečky s jablky: Droždí rozdrobíme do části vlažného oslazeného mléka. zasypeme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Ve zbývajícím mléce rozšleháme vejce a postupně smícháme mouku se špetkou soli. Přilijeme kvásek a na teplém místě necháme těsto vykynout. Po vykynutí je naběračkou naléváme na dobře rozehřátý, tukem vymazaný lívanečník. Jablka: oloupáme a nakrájíme na tenké plátky, zalijeme vodou, posypeme skořicí a přidáme cukr dle chuti. Na mírném ohni dusíme doměkka. Lívanečky poklademe jablky, dáme kopeček pribináčka a jemně posypeme skořicí. Dobrou chuť :-)
Poznámka k receptu na Kynuté lívanečky s jablky: Kdybych nebyla momentálně tak líná, tak si je jdu snad udělat. Vypadají moc lákavě.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynuté lívanečky s jablky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Semy.cz (Martina Beneová)
- Datum vložení: 04.05.2010
- Počet porcí: 25ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 2 hrnky mléka 1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky 2 lžíce krupicového cukru 1 kostka droždí (42g) 8 lžíc vody 1 vejce špetka soli 4 jablka skořice Pribináček vanilkový
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynuté lívanečky s jablky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynuté lívanečky s jablky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynuté lívanečky s jablky
|
|