|
Recept na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami
Recept na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Květák 1 ks, muškátový květ špetka (mezi prsty) mleté maso 300 - 400 g, sůl, rajčatový protlak 1 plná lžička, bylinky čerstvé - oregano, zelená cibulka naťovka, petržel (lze nahradit jinými nebo sušenými), cibule větší, pór zelená část asi 10 cm, česnek 1 stroužek, vejce 3 ks (já měla velké), sýr eidam (uzený) 50 g (nemusí být)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami
Recept na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami: Květák si očistíme, propláchneme a vložíme do studené osolené vody s přídavkem muškát. květu. Uvedeme k varu a vaříme do poloměkka (stačí do křupava, květák se bude ještě tepelně upravovat). Pak květák z vody vyjmeme ( aby nám příliš nezměkl ) a necháme vychladnout. Mezitím si na hlubší větší pánev ( hrnec ) dáme mleté maso, přidáme pod něj asi 2 lžíce vody a za stálého míchání ho restujeme, aby se nám oddělilo od sebe a pustilo tuk. Poté do něj vsypeme na jemno nakrájenou cibuli a česnek a ty restujeme do sklovata. Pak přidáme protlak, osolíme, promícháme a podlijeme troškou vody ( vývarem z květáku ). Přidáme polovinu nakrájených bylinek, přiklopíme a dusíme do měkka. Hotové maso má být měkké a má být vydušené na tuk. Do hotového masa přidáme na větší kousky rozdělený květák, zbytek bylinek, nakrájený pórek, osolíme a promícháme. Do směsi vmícháme žloutky, na kostičky nakrájený sýr a nakonec opatrně, zlehka! vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Směs dáme do pekáčku a vložíme jí do předehřáté trouby na 180°C. Po 15 min pekáček přiklopíme a pečeme do ztuhnutí - asi 35 min. Před koncem odklopíme a necháme nákyp zapéct do zlatavé barvy. Nákyp podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým ( v našem případě rajčatovým ) salátem.
Poznámka k receptu na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami: K tomuto receptu mě inspiroval nákyp ze stránek Vaříme dětem http://www.varime-detem.cz/recepty/detail/1345, na které, si už několik let chodím pro inspiraci i dobré recepty. Tento recept jsem si upravila podle naší chuti. Dětem taky moc chutná. Vývar z květáku nevyléváme !, ale použijeme dál na přípravu květákové nebo zeleninových polévek. Většinou si květáku vařím víc (část nechávám na polévku a část zpracovávám dál - mozeček,....).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 20.11.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Květák 1 ks, muškátový květ špetka (mezi prsty) mleté maso 300 - 400 g, sůl, rajčatový protlak 1 plná lžička, bylinky čerstvé - oregano, zelená cibulka naťovka, petržel (lze nahradit jinými nebo sušenými), cibule větší, pór zelená část asi 10 cm, česnek 1 stroužek, vejce 3 ks (já měla velké), sýr eidam (uzený) 50 g (nemusí být).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na květákový nákyp s mletým masem a bylinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|