RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami, recepty Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami, Květákový, nákyp, mletým, masem, bylinkami


Recept na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami

Recept na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Květák 1 ks, muškátový květ špetka (mezi prsty) mleté maso 300 - 400 g, sůl, rajčatový protlak 1 plná lžička, bylinky čerstvé - oregano, zelená cibulka naťovka, petržel (lze nahradit jinými nebo sušenými), cibule větší, pór zelená část asi 10 cm, česnek 1 stroužek, vejce 3 ks (já měla velké), sýr eidam (uzený) 50 g (nemusí být)..

Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami
Zvětšit obrázek

Recept na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami

Recept na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami:
Květák si očistíme, propláchneme a vložíme do studené osolené vody s přídavkem muškát. květu. Uvedeme k varu a vaříme do poloměkka (stačí do křupava, květák se bude ještě tepelně upravovat). Pak květák z vody vyjmeme ( aby nám příliš nezměkl ) a necháme vychladnout. Mezitím si na hlubší větší pánev ( hrnec ) dáme mleté maso, přidáme pod něj asi 2 lžíce vody a za stálého míchání ho restujeme, aby se nám oddělilo od sebe a pustilo tuk. Poté do něj vsypeme na jemno nakrájenou cibuli a česnek a ty restujeme do sklovata. Pak přidáme protlak, osolíme, promícháme a podlijeme troškou vody ( vývarem z květáku ). Přidáme polovinu nakrájených bylinek, přiklopíme a dusíme do měkka. Hotové maso má být měkké a má být vydušené na tuk. Do hotového masa přidáme na větší kousky rozdělený květák, zbytek bylinek, nakrájený pórek, osolíme a promícháme. Do směsi vmícháme žloutky, na kostičky nakrájený sýr a nakonec opatrně, zlehka! vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Směs dáme do pekáčku a vložíme jí do předehřáté trouby na 180°C. Po 15 min pekáček přiklopíme a pečeme do ztuhnutí - asi 35 min. Před koncem odklopíme a necháme nákyp zapéct do zlatavé barvy. Nákyp podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým ( v našem případě rajčatovým ) salátem.

Poznámka k receptu na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami:
K tomuto receptu mě inspiroval nákyp ze stránek Vaříme dětem http://www.varime-detem.cz/recepty/detail/1345, na které, si už několik let chodím pro inspiraci i dobré recepty. Tento recept jsem si upravila podle naší chuti. Dětem taky moc chutná. Vývar z květáku nevyléváme !, ale použijeme dál na přípravu květákové nebo zeleninových polévek. Většinou si květáku vařím víc (část nechávám na polévku a část zpracovávám dál - mozeček,....).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 20.11.2010
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: Květák 1 ks, muškátový květ špetka (mezi prsty) mleté maso 300 - 400 g, sůl, rajčatový protlak 1 plná lžička, bylinky čerstvé - oregano, zelená cibulka naťovka, petržel (lze nahradit jinými nebo sušenými), cibule větší, pór zelená část asi 10 cm, česnek 1 stroužek, vejce 3 ks (já měla velké), sýr eidam (uzený) 50 g (nemusí být).
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na květákový nákyp s mletým masem a bylinkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist