|
Recept na Kváskový chléb podle Jany
Recept na Kváskový chléb podle Jany je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Kváskový chléb podle Jany budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g žitné chlebové mouky (poměr mouky žitná 1:1 pšeničná) 300 g pšeničné chlebové mouky 2 lžč. soli 2 lžč. kmínu 1- 2 lžíce kvásku 300 ml vlažné vody (opět poměr žitné mouky 1:1 vlažné vody).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kváskový chléb podle Jany
Recept na Kváskový chléb podle Jany: - večer smícháme 2 lž. kvásku 300 g žitné mouky a 300 ml vody, přes noc necháme 10-12 hodin kvasit přikryté igelitem (druhý den je těstíčko řidší pórovité, s bublinkami a příjemně voní). - pak přidáme mouku pšeničnou chlebovou (smíchanou se solí) a cca 100 ml vody (opatrně, přilévat raději pomalu) a vymícháme husté téměř nelepivé těsto. - necháme kynout v míse přikryté igelitem 2-3 hodiny (dokud nezdvojnásobí objem). - překlopíme na lehce pomoučněný vál, propracujeme a vytvarujeme bochánek, vložíme do ošatky vysypané hladkou moukou smíchanou s kukuřičným škrobem - opět necháme 1-1,5 hodiny kynout přikryté igelitem - dobře vykynuté těsto poznáme tak, pokud vtlačíme důlek prstem a těsto se vrací velmi pomalu nahoru, je těsto správně vykynuté. - troubu i s plechem vyhřejeme na 250 stupňů - chléb opatrně překlopíme z ošatky na rozpálený lehce pomoučněný plech, vložíme do trouby, zastříkáme horkou vodou z rozprašovače - 10 minut pečeme na 250 stupňů, poté snížíme na 200 stupňů a podle velikosti chleba pečeme 25-35 minut. Během pečení jednou otáčím - upečený chléb má hnědou kůrku nahoře i zespod a při zaklepání zespodu zní dutě. - necháme vychladnout na mřížce
Poznámka k receptu na Kváskový chléb podle Jany: Ahoj Pokouším se o kvásek doma,sice začíná pěkně bublinkovat,ale vyrostl zatím jen max. o 2cm do rána spadnul,tak jsem nakrmila...snad bude stoupat víc a víc po každým nakrmení,abych jej mohla použít na chleba.Položila jsem jej v plastovém kyblíku do misky a posadila na SEpTop Box,který mírně topí... Pokud se zadaří vyzkouším tenhle Tvůj receptík,se mi zamlouvá ze všech nejvíc.Chlebík máš krásně vysoký
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kváskový chléb podle Jany, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: janinapa (Jana)
- Datum vložení: 22.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 300 g žitné chlebové mouky (poměr mouky žitná 1:1 pšeničná) 300 g pšeničné chlebové mouky 2 lžč. soli 2 lžč. kmínu 1- 2 lžíce kvásku 300 ml vlažné vody (opět poměr žitné mouky 1:1 vlažné vody)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kváskový chléb podle jany,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kváskový chléb podle Jany - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kváskový chléb podle Jany
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|