Recept na Kvásková variace na šumavský bochník
Recept na Kvásková variace na šumavský bochník je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Kvásková variace na šumavský bochník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 250 ml vody 1 střední vařený rozmačkaný brambor 75 g pšeničné celozrnné mouky 75 g žitné chlebové mouky 350 g pšeničné chlebové mouky 2 lžíce oleje 2 lžíce kmínu 3 lžičky soli 4 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kvásková variace na šumavský bochník
Recept na Kvásková variace na šumavský bochník: Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný program.
Poznámka k receptu na Kvásková variace na šumavský bochník: Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Chléb je nadýchaný, měkoučký a pružný. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kvásková variace na šumavský bochník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marie Klara
- Datum vložení: 01.08.2010
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 250 ml vody 1 střední vařený rozmačkaný brambor 75 g pšeničné celozrnné mouky 75 g žitné chlebové mouky 350 g pšeničné chlebové mouky 2 lžíce oleje 2 lžíce kmínu 3 lžičky soli 4 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kvásková variace na šumavský bochník,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kvásková variace na šumavský bochník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kvásková variace na šumavský bochník
|
|