Recept na Kvašené pikantní zelí
Recept na Kvašené pikantní zelí je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Kvašené pikantní zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 kg krouhaného bílého zelí 1/2kg cibule na kolečka 2 červené kapie 3 mrkve 10dkg strouhaného křenu svazek posekaného čerstvého kopru 4 kyselá jablka na osminky 1/2 sáčku Deka 1/2 sáčku celého kmínu 10dkg soli 4 nalámané bobkové listy 5 rozdrcených kuliček nového koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kvašené pikantní zelí
Recept na Kvašené pikantní zelí: Zelí si dáme do dostatečně velké nádoby, ve které vše budeme míchat. Mrkev nastrouháme na hrubo, křen na jemno a papriku na slabé proužky. Vše včetně koření, jablek, kopru a cibule přidáme k zelí a dobře promícháme. Nakonec postupně plníme do vhodné velké nádoby ( soudku apod. ) a řádně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíce šťávy. Zatížíme. Necháme kvasit asi 4-6 týdnů v teplejší tmavé místnosti.
Poznámka k receptu na Kvašené pikantní zelí: Toto zelí je vynikající jako salát, zdravé, plné vitamínu C. Ještě mimo to nakládám zvlášť klasicky 20 kg zelí - pouze kmín, cibule, sůl a koprové semínko - , které pak používám k vaření. Domácí je domácí :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kvašené pikantní zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 08.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 10 kg krouhaného bílého zelí 1/2kg cibule na kolečka 2 červené kapie 3 mrkve 10dkg strouhaného křenu svazek posekaného čerstvého kopru 4 kyselá jablka na osminky 1/2 sáčku Deka 1/2 sáčku celého kmínu 10dkg soli 4 nalámané bobkové listy 5 rozdrcených kuliček nového koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kvašené pikantní zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kvašené pikantní zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kvašené pikantní zelí
|
|