|
Recept na Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)
Recept na Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer) je zařazen v kategorii nápoje.
K přípravě Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
50 g čerstvého zázvoru 200 g cukru 750 g převařené vychlazené vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)
Recept na Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer): Litrovou sklenici vypláchneme vroucí vodou a smícháme v ní neoloupaný nastrouhaný zázvor, cukr a převařenou vodu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté překryjeme igelitovým sáčkem, zajistíme provázkem či gumičkou a necháme stát na teplém místě. Každý den lehce promícháme lžící, kterou jsme nejprve spařili vroucí vodou. První dva dny se zdánlivě nic neděje, poté se objeví bublinky a limonáda začíná kvasit. Proces kvašení trvá podle teploty okolí 6-10 dní a limonáda se při něm zakalí. Když ustane bublání, limonádu přecedíme (ideálně přes plátno nebo čistý kapesník), nalijeme do čisté sklenice a uchováváme v lednici. Kdo má raději kyselejší chuť, může do hotové limonády přidat trochu citronové šťávy.
Poznámka k receptu na Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer): Zázvor, podobně jako oddenky řady dalších rostlin, obsahuje bakterie mléčného kvašení (Lactobacillus hilgardii), které jsou schopné anaerobně převádět cukr na kyselinu mléčnou. Výsledná limonáda je jemně perlivá a má příjemnou zázvorovou chuť, ostrost zázvoru se kysáním sníží. Navíc je velmi zdravá, léčivé účinky zázvoru jsou doplněny přítomností lactobacillů. Při mléčném kvašení nedochází ke vzniku alkoholu, nápoj je nealkoholický! Zdroj receptu: http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/09/divoka-zazvoro... Obdobné recepty (v angličtině): http://alifeunprocessed.blogspot.cz/2012/02/lacto-... http://wellpreserved.ca/how-to-make-ginger-beer-fe... Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 22.08.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Nápoje
- Suroviny: 50 g čerstvého zázvoru 200 g cukru 750 g převařené vychlazené vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kvašená zázvorová limonáda (ginger beer),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|