|
Recept na Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce
Recept na Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí stehna sůl,mletý peř centimetrový plátek másla 1 pl oleje ½ nadrobno pokrájené červené cibule 1 kostka drůbežího bujónu 250 ml horké vody motouz,nebo nit na upevnění závitků na náplň do závitků: ------------------------- 3 cm široký plátek změklého másla ½ nadrobno pokrájené červené cibule ¼ nadrobno pokrájené masité červené papriky ¼ nadrobno pokrájené masité žluté papriky 2 nahrubo nastrouhané menší sladkokyselé okurky 1 kl hořčice 3 pl najemno nastrouhaného křenu na omáčku: -------------- 200 ml 12% sladké smetany 1 pl hladké mouky 1 pl hořčice 3 pl najemno nastrouhaného křenu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce
Recept na Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce: Kuřecí stehna opláchneme osušíme a opatrně vykostíme. Rozložíme na prkýnko kůží dospod a nejlépe přes folii, nebo igelitový svačinový sáček mírně naklepeme. Lehce po obou stranách osolíme a poprášíme pepřem. V misce si umícháme náplň. Vidličkou rozmícháme máslo s hořčici, přidáme všechny zbývající uvedené suroviny a nejlépe rukou promícháme náplň, kterou pak stejnoměrně rozetřeme na rozklepané pláty masa. Maso opatrně zavineme a omotáme motouzem. V hrnci si rozehřejeme olej s máslem a závidky zprudka ze všech stran osmahneme. Přidáme pokrájenou půlku cibule a necháme 4minutky orestovat. Podlijeme 250 ml horké vody, rozdrobíme kostku bujónu a pod pokličkou na mírném plameni dusíme do změknutí masa cca 25minut. Měkké maso vyjmeme, odstraníme motouz a kůži(jde to velice lehce)a uchováme v teple. Ve smetaně rozmícháme hořčici s moukou, vlijeme do vařící šťávy a necháme 10minut provařit. 5minut před koncem přidáme nastrouhaný křen a vložíme závitky na prohřátí. Jako příloha se hodí houskový knedlík, nebo rýže.
Poznámka k receptu na Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce: Byla jsem na vážkách,jestli vůbec mám dodělávat omáčku. Po změknutí závitků byla šťávička hrozně mňamkovní,že by se dala bez další úpravy jíst okamžitě s rýží a masem. Ale manžel se těšil na"křenovku"...Kůži na mase jsem nechala záměrně,líp se mi závitky balily. V závěru šla kůže krásně a lehce sloupnout. O dnešní moc chutné jídlo se tady s Vámi všemi ráda podělím.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 27.07.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 2 kuřecí stehna sůl,mletý peř centimetrový plátek másla 1 pl oleje ½ nadrobno pokrájené červené cibule 1 kostka drůbežího bujónu 250 ml horké vody motouz,nebo nit na upevnění závitků na náplň do závitků: ------------------------- 3 cm široký plátek změklého másla ½ nadrobno pokrájené červené cibule ¼ nadrobno pokrájené masité červené papriky ¼ nadrobno pokrájené masité žluté papriky 2 nahrubo nastrouhané menší sladkokyselé okurky 1 kl hořčice 3 pl najemno nastrouhaného křenu na omáčku: -------------- 200 ml 12% sladké smetany 1 pl hladké mouky 1 pl hořčice 3 pl najemno nastrouhaného křenu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|