|
Recept na Kuřecí žaludky na zelenině
Recept na Kuřecí žaludky na zelenině je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Kuřecí žaludky na zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí žaludky 600 - 700 g, cibule 2ks, špek (slanina) - hrst nakrájené, sádlo (olej) 2 lžíce, paprika maďarská větší 2 ks, rajčata 2 - 3 ks dle velikosti, rajč. protlak 2 lžíce, mletá paprika sladká 2 lžičky, mouka hladká na zahuštění, sůl,pepř ml.(špetka), voda..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí žaludky na zelenině
Recept na Kuřecí žaludky na zelenině: Cibuli oloupáme a nakrájíme na jemno. V kastrolu (tlakáči) rozehřejeme sádlo, vložíme cibuli a restujeme do sklovata. Poté přidáme na kostičky nakrájený špek a společně restujeme do růžova. Mezitím si očistíme a propláchneme žaludky, pokrájíme je na menší kousky (na půl, nebo tři kousky) a znovu je propláchneme 2 x horkou vodou. Žaludky necháme okapat a pak je vložíme do kastrolu na cibulový základ. Orestujeme je, přidáme protlak, ml. papriku, zamícháme a podlijeme horkou vodou. Tekutiny dáme jen asi do výšky 2 - 3 cm nad maso. Osolíme a dusíme do měkka (v kastrolu dle potřeby podléváme). Měkké žaludky vyjmeme, zbylou šťávu zahustíme světlou jíškou (nebo moukou rozmíchanou ve vodě) a necháme na mírném ohni provářet. Na pánvi si ohřejeme trošku oleje a přidáme papriky a rajčata nakrájené na kolečka. Mírně osolíme (pozor - už jsme solili maso), opepříme a restujeme téměř do změknutí (nerozvařit!). Zeleninu vyrestujeme skoro do tuku. Do provařené omáčky vložíme maso, necháme zavařit, přidáme orestovanou zeleninovou směs, dle potřeby dosolíme, opepříme a necháme ještě pár minut jemně probublávat, aby omáčka dostala glanc (lesk). Podáváme s rýží nebo vař. brambory.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí žaludky na zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 31.10.2009
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: Kuřecí žaludky 600 - 700 g, cibule 2ks, špek (slanina) - hrst nakrájené, sádlo (olej) 2 lžíce, paprika maďarská větší 2 ks, rajčata 2 - 3 ks dle velikosti, rajč. protlak 2 lžíce, mletá paprika sladká 2 lžičky, mouka hladká na zahuštění, sůl,pepř ml.(špetka), voda.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí žaludky na zelenině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí žaludky na zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí žaludky na zelenině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|