|
Recept na Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku
Recept na Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g kuřecích žaludků 150 g Debrecínského špeku/můžeme použít i jinou slaninu 200 g pórku-zelenou i bílou část 1 nožka Maďarské klobásy 1 cibule 2 stroužky prolisovaného česneku 1 lžíce oleje ½ lžičky celého kmínu 1 zarovnaná lžíce hladké mouky rozmíchaná ve 150 ml vody sůl,mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku
Recept na Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku: Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, pórek na kolečka, špek na drobnější kostičky a klobásu na úzké nudličky. Žaludky důkladně očistíme a pokud se na některém kousku objeví tvrdší kůže, tak tu sloupneme. Žaludky překrojíme na menší kousky, pořádně propláchneme v horké vodě a necháme na sítu okapat. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 3minuty orestovat nudličky klobásy. Až pustí šťávu, vyjmeme ji z hrnce a uložíme stranou na později. Do hrnce na tuk a šťávu po klobáse dáme slaninu společně s cibulí a kmínem a přibližně 5minut restujeme, než cibule mírně zavadne. Poté přidáme žaludky, mírně osolíme, opepříme a podlijeme 250ml horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme 40minut. Hrnec ochladíme a otevřeme. Přidáme klobásu, pórek a záklechtku, promícháme a přikryté obyčejnou pokličkou slabým varem vaříme 15minut. Občas promícháme a pokud je potřeba, malinko podlijeme horkou vodou. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a podle chuti dochutíme. Podáváme s vařeným bramborem. Pokud budeme vařit v obyčejném hrnci, začínáme úplně stejně. Pak přidáme žaludky a podlijeme tak, aby byly skoro úplně pod vodou. Od doby varu na mírném plameni budeme vařit cca 1a1/2hodiny. Během vaření občas dolijeme horkou vodu. Poté přidáme klobásu, pórek a záklechtku a vaříme ještě 15minut.
Poznámka k receptu na Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku: Jsem ráda,že se Vám recept líbíVšem děkuji za milé komentáře i hodnocení Simona Kucerova:Simuš,normálně Ti ty krůtí závidímU nás bývají velice máloMňam spagetka:Ladi,nevím,jestli máš PH(já nee)ale na pomalení by to také nemuselo být špatnéMohla by sis to ještě vylepšit velkou hrstí hříbků pavel:No jo,každý jsme nějakýNěkdo by nepozřel třeba hovězí jazyk,nebo býčí žlázyA já osobně bych určitě nezvládla žabí stehýnkamožná tak ještě připravená jako řízek v trojobalu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 23.05.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 800 g kuřecích žaludků 150 g Debrecínského špeku/můžeme použít i jinou slaninu 200 g pórku-zelenou i bílou část 1 nožka Maďarské klobásy 1 cibule 2 stroužky prolisovaného česneku 1 lžíce oleje ½ lžičky celého kmínu 1 zarovnaná lžíce hladké mouky rozmíchaná ve 150 ml vody sůl,mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|