|
Recept na Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem
Recept na Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 stehenní steaky, koření Andalusie, sůl, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 střední červená cibule, 1 lžíce hnědého cukru, 3 střední žampiony, 150ml kuřecího bujónu, 150ml suchého červeného vína, 2 sušená rajčata, mandlové lupínky, menší feferonka 2 bulvy fenyklu, 3 lžíce strouhaného parmazánu, 1 lžíce strouhanky, 1/2 lžíce jemně nasekané fenyklové natě, sůl, mletý bílý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem
Recept na Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem: Steaky osolíme, okořeníme a na oleji orestujeme. Dáme do pekáčku. Ve výpeku necháme zkaramelizovat cukr, zalijeme bujónem, přidáme na plátky nakrájené žampiony, feferonku a sušená rajčata, necháme chvíli probublat, přidáme červené víno,necháme přejít varem, směs přidáme do pekáčku ke steakům posypaným mandlovými lupínky a dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 150 stupňů zapéct. Fenyklové bulvy zbavíme zelených košťálů, rozpůlíme, vykrojíme vnitřní košťál a v osolené vodě cca 5 minut povaříme. Ochlazené bulvy nakrájíme na plátky cca 5-8 mm silné, dáme do olejem vymaštěného pekáčku, posypeme směsí strouhaného parmazánu, strouhanky a nasekané fenyklové natě a dáme na 20 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. K dozdobení jsem použil opečenou červenou papriku a jako přílohu opečené brambory.
Poznámka k receptu na Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem: Jeníku, Tvé recepty a fotky k nim jsou vždy uměleckým dílem !!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 05.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 3 stehenní steaky, koření Andalusie, sůl, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 střední červená cibule, 1 lžíce hnědého cukru, 3 střední žampiony, 150ml kuřecího bujónu, 150ml suchého červeného vína, 2 sušená rajčata, mandlové lupínky, menší feferonka 2 bulvy fenyklu, 3 lžíce strouhaného parmazánu, 1 lžíce strouhanky, 1/2 lžíce jemně nasekané fenyklové natě, sůl, mletý bílý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí steaky s gratinovaným fenyklem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|