RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí šťavnatý pekáček

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí šťavnatý pekáček, recepty Kuřecí šťavnatý pekáček, Kuřecí, šťavnatý, pekáček


Recept na Kuřecí šťavnatý pekáček

Recept na Kuřecí šťavnatý pekáček je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Kuřecí šťavnatý pekáček budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 kuřecí stehna s kouskem hřbetu 150 g česnekového boku 1 cibule 2 stroužky česneku 1 paprika 1 rajče 3 větší brambory ½ kl mletého zázvoru sůl,celý kmín čerstvé bylinky na ozdobu olej.

Kuřecí šťavnatý pekáček
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí šťavnatý pekáček

Recept na Kuřecí šťavnatý pekáček:
Zapneme si troubu na rozehřátí. Pokud jsou brambory hezké, opláchneme je a nakrájíme i se slupkou na čtvrtky. Papriku nakrájíme na silnější proužky, rajče na kostky,č. bok na kostičky, česnek na plátky a cibuli na tenké půlněsíčky. Do pekáčku na trochu rozehřátého oleje dáme osmahnout bok, až začne trošku růžovět, přidáme cibuli s česnekem a chvilku cca 4minuty orestujeme. Stáhneme z ohně, přidáme pokrájenou papriku, rajče,podlijeme 1,5dl horké vody, promícháme a na tuto směs položíme opláchnutá a osolená stehna. Mezi ně zatlačíme čtvrtky brambor, vše ještě zlehka potřeme olejem, posypeme kmínem a brambory mírně poprášíme solí. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a odkryté pečeme na poloviční výkon(já mám plynovou troubu)25minut. Poté zesílíme na 3/4výkon a dopečeme do zlatavé barvy. Při dopékání 1-2krát stehýnka přelijeme vypečenou šťávou.

Poznámka k receptu na Kuřecí šťavnatý pekáček:
Uzeninu můžeme použít libovolnou, dle stavu ledničky-anglická, gazdovská slanina, nebo pikantnější klobáska, prostě to, co zrovna máme.Můžeme přidat i hříbky, pokud je máme.Maso můžeme použít i vepřové, nejlépe se hodí cca dva cm silné nenaklepané plátky krkovice. V tom případě pekáček přikryjeme vhodným poklopem, nebo alobalem, pečeme zhruba 35minut a odkryté dopečeme na barvičku asi tak 15minut.Záleží na druhu trouby. Tato příprava je nenáročná a hotové jídlo je velice chutné.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí šťavnatý pekáček, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 09.11.2012
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 2 kuřecí stehna s kouskem hřbetu 150 g česnekového boku 1 cibule 2 stroužky česneku 1 paprika 1 rajče 3 větší brambory ½ kl mletého zázvoru sůl,celý kmín čerstvé bylinky na ozdobu olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí šťavnatý pekáček, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí šťavnatý pekáček - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí šťavnatý pekáček

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist