|
Recept na Kuřecí šťavnatý pekáček
Recept na Kuřecí šťavnatý pekáček je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Kuřecí šťavnatý pekáček budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí stehna s kouskem hřbetu 150 g česnekového boku 1 cibule 2 stroužky česneku 1 paprika 1 rajče 3 větší brambory ½ kl mletého zázvoru sůl,celý kmín čerstvé bylinky na ozdobu olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí šťavnatý pekáček
Recept na Kuřecí šťavnatý pekáček: Zapneme si troubu na rozehřátí. Pokud jsou brambory hezké, opláchneme je a nakrájíme i se slupkou na čtvrtky. Papriku nakrájíme na silnější proužky, rajče na kostky,č. bok na kostičky, česnek na plátky a cibuli na tenké půlněsíčky. Do pekáčku na trochu rozehřátého oleje dáme osmahnout bok, až začne trošku růžovět, přidáme cibuli s česnekem a chvilku cca 4minuty orestujeme. Stáhneme z ohně, přidáme pokrájenou papriku, rajče,podlijeme 1,5dl horké vody, promícháme a na tuto směs položíme opláchnutá a osolená stehna. Mezi ně zatlačíme čtvrtky brambor, vše ještě zlehka potřeme olejem, posypeme kmínem a brambory mírně poprášíme solí. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a odkryté pečeme na poloviční výkon(já mám plynovou troubu)25minut. Poté zesílíme na 3/4výkon a dopečeme do zlatavé barvy. Při dopékání 1-2krát stehýnka přelijeme vypečenou šťávou.
Poznámka k receptu na Kuřecí šťavnatý pekáček: Uzeninu můžeme použít libovolnou, dle stavu ledničky-anglická, gazdovská slanina, nebo pikantnější klobáska, prostě to, co zrovna máme.Můžeme přidat i hříbky, pokud je máme.Maso můžeme použít i vepřové, nejlépe se hodí cca dva cm silné nenaklepané plátky krkovice. V tom případě pekáček přikryjeme vhodným poklopem, nebo alobalem, pečeme zhruba 35minut a odkryté dopečeme na barvičku asi tak 15minut.Záleží na druhu trouby. Tato příprava je nenáročná a hotové jídlo je velice chutné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí šťavnatý pekáček, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 09.11.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 2 kuřecí stehna s kouskem hřbetu 150 g česnekového boku 1 cibule 2 stroužky česneku 1 paprika 1 rajče 3 větší brambory ½ kl mletého zázvoru sůl,celý kmín čerstvé bylinky na ozdobu olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí šťavnatý pekáček,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí šťavnatý pekáček - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí šťavnatý pekáček
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|