|
Recept na Kuřecí ( skoro ) perkelt s noky
Recept na Kuřecí ( skoro ) perkelt s noky je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí ( skoro ) perkelt s noky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na perkelt: 600 g kuřecího steaku z horních stehen červený paprikový lusk slovenská bílá ( zelená ) paprika 150 g šabatecké slaniny lžíce sádla 2 velké cibule 2 zralá, ale pevná rajčata 300 ml drůbežího vývaru nebo gelový bujon + stejné množství vody 200 g zakysané smetany lžíce hladké mouky vrchovatá lžíce mleté maďarské nebo slovenské papriky lžička cayenského pepře nebi chilli nebo pálivé papriky lžíce barevného drceného pepře Na noky: 500 g hladké mouky 5 vajec ( no, fakt pět ) 100 ml vody lžička soli 2 lžíce oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí ( skoro ) perkelt s noky
Recept na Kuřecí ( skoro ) perkelt s noky: Ve velké pánvi si na lžíci sádla osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nahrubo nakrájené cibule a restujeme dozlatova. Cibule by neměla být tmavá tak, jako např. na guláš. Maso nakrájíme na velikost malíčku ( u ruky ), osolíme a posypeme nahrubo podrceným pepřem. Vhodíme do pánve a restujeme, dokud maso nezbělá. Odstavíme z ohně, vsypeme papriku tu i onu, promícháme. Přidáme nahrubo nakrájená rajčata a papriky, gelový bujon ( pokud nemáme domácí vývar ) a vrátíme zpět na oheň. Krátce promícháme a zalejeme vodou ( vývarem ). Za mírného probublávání dusíme cca 15 minut. Kysanou smetanu vyklopíme do misky, přidáme mouku a z pánve 3 lžíce šťávy. Řádně rozkvedláme a vlijeme do pánve. Necháme provařit dalších 10 minut. Vyladíme chutě např. solí. Omáčka by neměla být příliš hustá. Tahle konzistencí připomínala hustější polévku. Ideálné přílohou jsou noky. Postup nokový: Z ingrediencí propracujeme polotuhé těsto a přes haluškovač vytlačujeme do vřící, osolené vody, do které přidáme trochu oleje. Je to makačka jako kjáva. Já jsem asi poslední třetinu vzdala, práskla sítem do dřezu a lžičkou vykrajovala nočky. No, mazec, ale chuť stála za to. Noky vaříme cca 5 - 7 minut, poté přemístíme do sítka a ihned propláchneme studenou vodou.
Poznámka k receptu na Kuřecí ( skoro ) perkelt s noky: Recept jsem hledala, stejný nenašla. Vím, že perkeltů je moooc... tohle je moje verze. Budu ráda, když někdo vyzkoušíte.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí ( skoro ) perkelt s noky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 23.08.2013
- Počet porcí: 4 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Na perkelt: 600 g kuřecího steaku z horních stehen červený paprikový lusk slovenská bílá ( zelená ) paprika 150 g šabatecké slaniny lžíce sádla 2 velké cibule 2 zralá, ale pevná rajčata 300 ml drůbežího vývaru nebo gelový bujon + stejné množství vody 200 g zakysané smetany lžíce hladké mouky vrchovatá lžíce mleté maďarské nebo slovenské papriky lžička cayenského pepře nebi chilli nebo pálivé papriky lžíce barevného drceného pepře Na noky: 500 g hladké mouky 5 vajec ( no, fakt pět ) 100 ml vody lžička soli 2 lžíce oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí ( skoro ) perkelt s noky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí ( skoro ) perkelt s noky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí ( skoro ) perkelt s noky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|