|
Recept na Kuřecí roláda "Pronto per pasta"
Recept na Kuřecí roláda "Pronto per pasta" je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí roláda "Pronto per pasta" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1600 g kuře lžíce francouzské hořčice Amora koření "drůbež" Nová inspirace ( Kotániy ) 200 g baby špenátu 150 g dušené šunky sklenička Pronto per pasta 100 g másla kuřecí gelový bujon trochu vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí roláda "Pronto per pasta"
Recept na Kuřecí roláda "Pronto per pasta": Kuře omyjeme, osušíme a vykostíme. Ti nešikovnější, ale mazanější, požádají o tuto činnost např. manžela ( manželku, přítele.. prostě toho, koho mají po ruce ) Vykoštěné kuře otočíme kůží nahoru a posypeme kořením. Připravíme si potravinářskou folii a kuře na ni položíme kůží dolů tak, abychom měli "biskupa" blíž k sobě. Plát si upravíme tím způsobem, že prsa seřízneme a masem z nich vyplníme případné mezery či prohlubně tak, aby byl plát rovnoměrně a přibližně stejný. Chápete, ne? Takto upravený plát posypeme kořením, potřeme hořčicí. Špenát dáme do sítka, prolijeme vařící vodou z konvice, následně prudce zchladíme ledovou vodou a přebytečnou tekutinu vymačkáme dlaní. Špenátové listy rozložíme na plát masa, trochu utlačíme. Na špenát dáme plátky šunky. Pronto per pasta dáme do cedníku, ale olej ponecháme na další použití. Obsah skleničky rozetřeme na šunku. A začneme balit. Ne chlapy, to maso! Pomáháme si folií. Část folie se tím pádem dostane i dovnitř, ale nezoufejte, to spravíme. Konce folie pevně stočíme nebo svážeme provázkem. Uložíme na noc do lednice. Následující den přemístíme roládu na vhodnou podložku a dáme na cca 2 hodiny do mrazáku. Poté roládu vytáhneme a od kraje ji postupně a opatrně zbavujeme folie. Potravinovým motouzem roládu zadrezírujeme, nebo-li ji svážeme. Můžeme ještě posypat kořením. Do pekáče dáme máslo, olej z pasty, trošku vody a dáme péci do trouby, rozehřáté na 2OO st ( dolní + spodní ohřev ) Přikryté pečeme hodinu. Pak dopékáme cca půl hodiny bez pokličky, poléváme výpekem, do kterého jsme právě při odklopení dali gelový bujon. Vhodnou přílohou je rýže, ale klidně i brambory.
Poznámka k receptu na Kuřecí roláda "Pronto per pasta": tady odkaz, Danča sem ke svému receptu dala fotku Pronto per pasta http://www.toprecepty.cz/recept/30842-ryze-pronto-... a tady, přímo z reklamy na Topkách http://www.efko-exclusive.cz/recepty.html
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí roláda "Pronto per pasta", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 04.03.2013
- Počet porcí: nejmíň 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1600 g kuře lžíce francouzské hořčice Amora koření "drůbež" Nová inspirace ( Kotániy ) 200 g baby špenátu 150 g dušené šunky sklenička Pronto per pasta 100 g másla kuřecí gelový bujon trochu vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí roláda "pronto per pasta",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí roláda "Pronto per pasta" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí roláda "Pronto per pasta"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|