|
Recept na Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí
Recept na Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí stehení řízky( bez kůže) 3 ks, sůl, pepř bílý mletý, toastový chléb 5 plátků, vejce 1 ks, sýr eidam 60 g, šalvěj čerstvá 3 listy (sušená 1/2 lžičky). Olej na smažení..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí
Recept na Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí: Plátky chleba nastrouháme na slzičkovém (hrubším) struhadle. K chlebu nastrouháme na jemném struhadle sýr, přidáme na jemno pokrájenou šalvěj a špetku pepře. Řízky si očistíme od přebytečného tuku, lehce naklepeme a jemně osolíme. Vejce si v misce (hlubokém talíři) rozšleháme se solí. Připravené řízky si obalíme ve vejci a pak v toastové směsi. Ve větší pánvi si rozpálíme asi centimetrovou vrstvu oleje a do něj klademe obalené řízky. Ty za minutku ztlumíme a pomalu smažíme z obou stran dozlatova. Jako příloha se hodí brambory v různých úpravách - vařené, kaše, opečené,... Řízky doporučuji smažit až před přímou konzumací a právě obalené - neobalovat dopředu - obal by zvlhl a nebylo by to ono. Také smažíme až před přímou konzumací. Maso je krásně šťavnaté a krusta křupavá.
Poznámka k receptu na Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí: Inspiraci k receptu jsem našla v časopisu Kuchyně, jen jsem si udělala pár úprav. Jejich krůtí maso jsem vyměnila za kuřecí nožky (máme je rádi) a do sypké směsi jsem přidala šalvěj. Toustový chléb je doporučovaný tvrdší. Já jsem použila toastové patky, ty mám doma pořád - kluci jedí prostřední plátky, ale patky nechávají.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 15.08.2011
- Počet porcí: 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuřecí stehení řízky( bez kůže) 3 ks, sůl, pepř bílý mletý, toastový chléb 5 plátků, vejce 1 ks, sýr eidam 60 g, šalvěj čerstvá 3 listy (sušená 1/2 lžičky). Olej na smažení.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí řízky v sýrové krustě se šalvějí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|