RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě, recepty Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě, Kuřecí, prsa, citrusové,kořeněné, marinádě


Recept na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě

Recept na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě je zařazen v kategorii minutky. K přípravě Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 kuřecí prsa bez kosti a kůže na marinádu 1 lžíce hnědého třtinového cukru 100 ml pomerančové šťávy šťávu z ½ citronu ½ lžičky mletého zázvoru ¼ lžičky mleté skořice 1 lžíce olivového oleje špetku mletého bílého pepře dále budeme potřebovat 1 cm silný plátek másla+1lžíce oleje dle vlastního uvážení sladkou sojovou omáčku+vejce na volské oko sůl zelené bylinky na ozdobu.

Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě

Recept na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě:
Do rozehřátého kastrůlku nasypeme cukr, necháme zkaramelizovat a opatrně za neustálého promíchávání zalijeme citrusovou šťávou. Přidáme zázvor, skořici a pepř a necháme přejít varem. Dále přidáme olej a necháme vychladit. Každé prso rozpůlíme a nejlépe vidličkou hodně propícháme. Maso vložíme do chladné marinády a necháme do druhého dne uležet v lednici. Na pánev do rozehřátého másla s olejem dáme z marinády mírně osušené maso. Orestujeme z každé strany cca 4minuty. Odložíme stranou a uchováme v teple. Do výpeku nalijeme marinádu, přikápneme trochu sojové omáčky, osolíme a uvedeme k varu. Na silném plameni necháme zredukovat na hustější konzistenci. Pokud budeme chtít, můžeme si na pánvi na troše rozehřátého oleje připravit volsko oko, kterým na talíři ozdobíme kuřecí prsa. Hotový pokrm přelijeme svařenou marinádou a posypeme zelenou bylinkou.

Poznámka k receptu na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě:
Honila nás mlsná a další experiment ze surovin, které byly momentálně k dispozici, byl chutný:-) Je to hrozná“čuňačina“propíchávat maso, ale maso přes noc krásně natáhlo. Po orestování bylo křehké a voňavé. K tomu báječnému sosíku jsme měli čerstvé pečivo, ale hodí se i hranolky, nebo obyčejné uvařené brambory.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 08.03.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Minutky
  • Suroviny: 2 kuřecí prsa bez kosti a kůže na marinádu 1 lžíce hnědého třtinového cukru 100 ml pomerančové šťávy šťávu z ½ citronu ½ lžičky mletého zázvoru ¼ lžičky mleté skořice 1 lžíce olivového oleje špetku mletého bílého pepře dále budeme potřebovat 1 cm silný plátek másla+1lžíce oleje dle vlastního uvážení sladkou sojovou omáčku+vejce na volské oko sůl zelené bylinky na ozdobu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist