|
Recept na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě
Recept na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě je zařazen v kategorii minutky.
K přípravě Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí prsa bez kosti a kůže na marinádu 1 lžíce hnědého třtinového cukru 100 ml pomerančové šťávy šťávu z ½ citronu ½ lžičky mletého zázvoru ¼ lžičky mleté skořice 1 lžíce olivového oleje špetku mletého bílého pepře dále budeme potřebovat 1 cm silný plátek másla+1lžíce oleje dle vlastního uvážení sladkou sojovou omáčku+vejce na volské oko sůl zelené bylinky na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě
Recept na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě: Do rozehřátého kastrůlku nasypeme cukr, necháme zkaramelizovat a opatrně za neustálého promíchávání zalijeme citrusovou šťávou. Přidáme zázvor, skořici a pepř a necháme přejít varem. Dále přidáme olej a necháme vychladit. Každé prso rozpůlíme a nejlépe vidličkou hodně propícháme. Maso vložíme do chladné marinády a necháme do druhého dne uležet v lednici. Na pánev do rozehřátého másla s olejem dáme z marinády mírně osušené maso. Orestujeme z každé strany cca 4minuty. Odložíme stranou a uchováme v teple. Do výpeku nalijeme marinádu, přikápneme trochu sojové omáčky, osolíme a uvedeme k varu. Na silném plameni necháme zredukovat na hustější konzistenci. Pokud budeme chtít, můžeme si na pánvi na troše rozehřátého oleje připravit volsko oko, kterým na talíři ozdobíme kuřecí prsa. Hotový pokrm přelijeme svařenou marinádou a posypeme zelenou bylinkou.
Poznámka k receptu na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě: Honila nás mlsná a další experiment ze surovin, které byly momentálně k dispozici, byl chutný:-) Je to hrozná“čuňačina“propíchávat maso, ale maso přes noc krásně natáhlo. Po orestování bylo křehké a voňavé. K tomu báječnému sosíku jsme měli čerstvé pečivo, ale hodí se i hranolky, nebo obyčejné uvařené brambory.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 08.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Minutky
- Suroviny: 2 kuřecí prsa bez kosti a kůže na marinádu 1 lžíce hnědého třtinového cukru 100 ml pomerančové šťávy šťávu z ½ citronu ½ lžičky mletého zázvoru ¼ lžičky mleté skořice 1 lžíce olivového oleje špetku mletého bílého pepře dále budeme potřebovat 1 cm silný plátek másla+1lžíce oleje dle vlastního uvážení sladkou sojovou omáčku+vejce na volské oko sůl zelené bylinky na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí prsa v citrusové,kořeněné marinádě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|