|
Recept na Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší
Recept na Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 prsní řízky 1 větší svazek ředkviček asi 40-50g másla 1 lžička medu 1 lžička moučkového cukru 1-2 lžíce oleje(nejlépe olivový) 1-2 lžíce sojové omáčky sůl pepř mletý zázvor šťáva z 1/2 citronu na bramborovou kaši: 500g brambor 2dcl mléka máslo (1-2 lžičky) 1 lžička nasekaných bylinek (pažitka, bazalka, petrželka).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší
Recept na Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší: Smícháme med, sojovou omáčku, šťávu z citronu, zázvor, sůl a pepř (vše dle chuti, já třeba se sojovkou šetřím). Lehce naklepaná prsa potřeme vytvořenou marinádou a necháme v ledničce cca hodinku marinovat. Očištěné a na menší měsíčky nakrájené ředkvičky vložíme do rendlíku, v němž jsme rozpustili máslo. Ředkvičky poprášíme cukrem a za častého míchání na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Prsa opečeme na rozpáleném oleji z obou stran cca 4-5 minut. (Jelikož je v marinádě med musíme dát pozor, aby se nespálil, proto je lepší maso nejprve zprudka opéct a poté na mírnějším ohni zvolna dopékat.) Do uvařených a scezených brambor přidáme máslo a teplé mléko a vyšleháme do hladka. Poté do horké kaše vmícháme nasekané bylinky a jemně promícháme. Vše ihned podáváme.
Poznámka k receptu na Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší: moc všem děkuji jak za přivítání tak za kladné pochvaly
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ewee7
- Datum vložení: 07.11.2012
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 3 prsní řízky 1 větší svazek ředkviček asi 40-50g másla 1 lžička medu 1 lžička moučkového cukru 1-2 lžíce oleje(nejlépe olivový) 1-2 lžíce sojové omáčky sůl pepř mletý zázvor šťáva z 1/2 citronu na bramborovou kaši: 500g brambor 2dcl mléka máslo (1-2 lžičky) 1 lžička nasekaných bylinek (pažitka, bazalka, petrželka)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|