|
Recept na Kuřecí pohlazení v zakysance
Recept na Kuřecí pohlazení v zakysance je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí pohlazení v zakysance budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí čtvrtky 150 ml bílého vína 450 g žampionů 1 velká cibule 1 stroužek česneku 4 pl olivového oleje nebo másla 2 kelímky zakysané smetany 50 g parmezánu sůl ,pepř na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí pohlazení v zakysance
Recept na Kuřecí pohlazení v zakysance: Kuřecí čtvrtky opláchneme, osušíme, zbavíme kostí a kůže (ty uchováme na kuřecí vývar) a maso nakrájíme na stejnoměrné kousky. Žampiony sloupneme, mají-li zdravou nožku, tak ji ponecháme, jen ji na okoralém řezu zařízneme. Větší žampiony přepůlíme, menší necháme vcelku. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Do jednoho hrnce, nebo hlubší pánve dáme na rozehřátý tuk osmahnout do zlaté barvy kostky masa, poté je osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15minut. V druhém hrnci na rozehřátém tuku orestujeme do sklovata cibulku, přidáme prolisovaný česnek a připravené žampiony, podlijeme pouze půldecinkou vody a také pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15 minut. Podušenou žampionovou směs přidáme k masu, vmícháme obě zakysané smetany a ještě 5 minut provaříme. Servírujeme posypané hoblinkami parmezánu. Jako příloha se hodí různě připravené noky.
Poznámka k receptu na Kuřecí pohlazení v zakysance: Tento recept jsem našla ve starém časopise pro pamětníky:-) “Sedmička pionýrů“ pod názvem Smetanové kuře a v surovinách byly uvedeny kuř. prsa. Rcp jsem si trochu upravila. Vína tam bylo uvedeno jen 50 ml a žampionů 350 g tence nakrájených. Já jsem měla zbytek, tak jsem dala všechny a ve větších kusech a závěr byl moc príma. Jen se mi při focení rozbil fotoaparát, tak výsledná fotka je mobilem a jídlo vypadá trošku nevalně, ale věřím, že čtenáři prominou:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí pohlazení v zakysance, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 04.02.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí čtvrtky 150 ml bílého vína 450 g žampionů 1 velká cibule 1 stroužek česneku 4 pl olivového oleje nebo másla 2 kelímky zakysané smetany 50 g parmezánu sůl ,pepř na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí pohlazení v zakysance,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí pohlazení v zakysance - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí pohlazení v zakysance
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|