|
Recept na Kuřecí plátky na špeku a čerstvých paprikách
Recept na Kuřecí plátky na špeku a čerstvých paprikách je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Kuřecí plátky na špeku a čerstvých paprikách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vykostěná kuřecí stehna 50-100g špeku 1 větší cibule 1 červená paprika 1 bílá paprika 1 kl sladké papriky 1 kostka zeleninového bujónu 1 zarovnaná pl hladké mouky 1 kelímek (200g)zakysané smetany 1/2 dl mléka nebo vody sůl a pepř na okořenění masa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí plátky na špeku a čerstvých paprikách
Recept na Kuřecí plátky na špeku a čerstvých paprikách: Maso opláchneme, osušíme, nejlépe přes potravinářskou folii naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Špek nakrájíme na menší kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, očistěné a jadřinců zbavené papriky nakrájíme na silnější proužky, malou část z obou paprik nakrájíme na drobné kostičky na závěrečnou ozdobu. Do rozehřátého hrnce dáme slaninu, necháme 4 minuty smažit, přidáme cibuli, restujeme 5 minut, pak přidáme připravené maso a z každé strany po 3 minutách necháme zatáhnout. Poprášíme mletou paprikou, podlijeme do tří čtvrtin masa vodou, přidáme papriky, rozdrobíme kostku bujónu a na mírném plameni necháme pod pokličkou 20 minut dusit.(pokud použijeme papiňák, postup je stejný, jen podlijeme 1,5 dl vody a od doby varu pod tlakem dusíme pouze 10 minut). Poté maso a cca 3 polévkové lžíce husté směsi odložíme stranou a zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixerem. V zakysané smetaně promíchané s 1/2 dl mléka nebo vody rozmícháme lžíci mouky a za stálého promíchávání vlijeme do rozmixované šťávy. Necháme 5 minut vařit, přidáme maso a odebranou směs, necháme prohřát a podáváme posypané droubounkými kostičkami čerstvé papriky. Jako příloha se hodí houskový knedlík, těstoviny nebo rýže.
Poznámka k receptu na Kuřecí plátky na špeku a čerstvých paprikách: Opět mé “zbytkové“ vaření ze surovin, které byly v ledničce. Můžete použít i stehenní řízky nebo kuřecí prsa, ale lze připravit i z vepřového masa- jen doba vaření se prodlouží asi zhruba o 15 minut, bude záležet z jaké části vepříka maso bude. Omáčku není potřeba nijak dochucovat, zakysaná smetana a rozmixované papriky jí dají príma šmrncovní chuť. Možná se některým bude zdát příprava složitá, ale nebojte se, je to velice snadné:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí plátky na špeku a čerstvých paprikách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 17.11.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 2 vykostěná kuřecí stehna 50-100g špeku 1 větší cibule 1 červená paprika 1 bílá paprika 1 kl sladké papriky 1 kostka zeleninového bujónu 1 zarovnaná pl hladké mouky 1 kelímek (200g)zakysané smetany 1/2 dl mléka nebo vody sůl a pepř na okořenění masa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí plátky na špeku a čerstvých paprikách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí plátky na špeku a čerstvých paprikách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí plátky na špeku a čerstvých paprikách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|