|
Recept na Kuřecí plátek pod sýrovou čepicí
Recept na Kuřecí plátek pod sýrovou čepicí je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí plátek pod sýrovou čepicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 plátků kuřecího masa ( já měla 3 prsa - rozkrojila jsem je napůl) koření na maso dle chuti (mám vyzkoušeno Gyros nebo grilovací, lze určitě použít i na drůběž, či jen sůl, pepř ...) 1 cibule 2-3 stroužky česneku 150 g eidamu 1 zakysaná smetana sůl, pepř koření provensálké bylinky a/nebo trošku petrželky 1 vejce olej 1 kostka drůbežího bujonu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí plátek pod sýrovou čepicí
Recept na Kuřecí plátek pod sýrovou čepicí: Maso lehce naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nezkroutilo. Z obou stran posypeme kořením. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme pár půlkoleček cibule a pár plátků česneku, necháme lehce zesklovatět. Pak zprudka opečeme maso z obou stran, vyjmeme a dáme do pekáčku, ve kterém budeme zapékat. Ve výpěku orestujeme i zbylou cibuli a česnek. Poklademe na plátky masa - přilijeme, pokud nemáme moc, i výpek. V hrníčku rozpustíme kostku bujonu (zalijeme vroucí vodou, zamícháme). Maso podlijeme připraveným vývarem. Přikryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°cca 15 min. Mezitím si nastrouháme sýr najemno. V mističce rozmícháme zakysanou smetanu s nastrouhaným sýrem, lehce osolíme, opepříme a přidáme dle chuti bylinku a/nebo petřželku. Maso vyndáme, pokud je již hotové, naneseme na něj připravenou sýrovou směs a dáme zpět do trouby zapéct dozlatova - pokud máme, použijeme horký vzduch. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovou oblohou(chřestem) a/nebo tatarkou.
Poznámka k receptu na Kuřecí plátek pod sýrovou čepicí: http://www.toprecepty.cz/recept/27764-bily-chrest-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí plátek pod sýrovou čepicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Montanka
- Datum vložení: 12.08.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 6 plátků kuřecího masa ( já měla 3 prsa - rozkrojila jsem je napůl) koření na maso dle chuti (mám vyzkoušeno Gyros nebo grilovací, lze určitě použít i na drůběž, či jen sůl, pepř ...) 1 cibule 2-3 stroužky česneku 150 g eidamu 1 zakysaná smetana sůl, pepř koření provensálké bylinky a/nebo trošku petrželky 1 vejce olej 1 kostka drůbežího bujonu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí plátek pod sýrovou čepicí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí plátek pod sýrovou čepicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí plátek pod sýrovou čepicí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|