|
Recept na Kuřecí"pekelné"prsíčko pod sýrovou čepicí
Recept na Kuřecí"pekelné"prsíčko pod sýrovou čepicí je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí"pekelné"prsíčko pod sýrovou čepicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí prsa bez kosti a kůže/1ks=cca 180g 1 lžíce oleje po špetce soli,mletého pepře a pálivé mleté papriky dále budeme potřebovat 6 tence nakrájených koleček šunky/použila jsem vepřovou 6 tence nakrájených koleček bůčkové rolády 4 malé chilli papričky/použila jsem zavařené kousek zelené cibulové,nebo česnekové natě 200 g najemno nastrouhané goudy 2 lžíce oleje 5 lžic mléka/místo něj lze použít obyčejný vývar z kostky 2 kovové jehly,nebo 10 párátek na zajištění masa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí"pekelné"prsíčko pod sýrovou čepicí
Recept na Kuřecí"pekelné"prsíčko pod sýrovou čepicí: Prsa opláchneme, osušíme a prořízneme do tvaru motýlích křídel. Ze lžíce oleje a špetky koření si připravíme marinádu, kterou vetřeme do připraveného masa, vložíme do misky, nebo jen do obyčejného igelitového sáčku a necháme alespoň 1/2hodinky odležet. Poté na každý plát masa položíme na sebe naskládanou a na polovinu přehnutou uzeninu, od každého druhu 3kolečka. Na to položíme papričky a kousek zelené nati. Každé prso přehneme na polovinu a zajistíme nejlépe kovovou jehlicí. Pokud nemáme, zajistíme párátky. Dáme alespoň 5kousků, aby se nám maso na pánvi nerozjelo. Takto připravená prsa vložíme do pánve s rozehřátým olejem a prudce po obou stranách opečeme. Plamen stáhneme na minimum a cca 5minut smažíme. Maso otočíme a podlijeme mlékem, nebo vývarem. Posypeme nastrouhaným sýrem, přiklopíme poklicí a dusíme 5minut, než se nám sýr zatáhne a udělá“čepici“. Podáváme s pečivem, hodí se i osmažený brambor, ale postačí i dobrý zeleninový salát.
Poznámka k receptu na Kuřecí"pekelné"prsíčko pod sýrovou čepicí: Inspirací na tuto dobrotu mi byl recept“Ďábelské jazýčky“od Jaskoba, který neměl nic proti zveřejnění další varianty.Josífku-děkuji Ti:-) http://www.toprecepty.cz/recept/34123-dabelske-jaz...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí"pekelné"prsíčko pod sýrovou čepicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 05.09.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí prsa bez kosti a kůže/1ks=cca 180g 1 lžíce oleje po špetce soli,mletého pepře a pálivé mleté papriky dále budeme potřebovat 6 tence nakrájených koleček šunky/použila jsem vepřovou 6 tence nakrájených koleček bůčkové rolády 4 malé chilli papričky/použila jsem zavařené kousek zelené cibulové,nebo česnekové natě 200 g najemno nastrouhané goudy 2 lžíce oleje 5 lžic mléka/místo něj lze použít obyčejný vývar z kostky 2 kovové jehly,nebo 10 párátek na zajištění masa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí"pekelné"prsíčko pod sýrovou čepicí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí"pekelné"prsíčko pod sýrovou čepicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí"pekelné"prsíčko pod sýrovou čepicí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|